MUHU UUDISSED ⟩ Oome õhta oo pidu

Irena Tarvis
Copy
Irena Tarvis
Irena Tarvis Foto: Erakogu

Ikka terit neh! Nüid lähäb piduks! Jajah just! Muhu vald suab ju täna, esimesel oktoobril, kolmekümne vuastaseks ja teist nii vana omavalitsust Eestimua pial põlegiid! Neh, Muhu olli ju esimene vald taasiseseisvun Eestis. Ja oo suutn jäeda vallaks kuni siiamuani välja. Ja põle sugugid nii vilets ja väeti vald mitte. 

Tuleb välja et Muhu valdas oo inimesed oma eluga kõege änam rahul. Nõukest asja olli ilja aa iest jälle uuritud ja siis kindlaks tehtud. Neh, ja kui sa ikka vuatad seda Liiva linna, mis iga vuastaga uhkemaks lähäb, siis ep sua ju vastu vaielda kua mitte pooleskiid nõuksele arvamisele. 

Neh, muailm oo seda uut imelikku tõbe jälle täis ja sellepärast oo ammuks paika suan, et sedakorda ep pieta pidu mitte kuskil ruumis sihes. Meitel ju nüid Liiva linnas suur ja uhke väljak. Mis sial viga oo pidu pidada. Seda änam, et ilmad oo paerss ikka nii irmus kenad et nõukstega ep täigid tuas passida mitte. 

Nõnna et kulla munuksed, selle tähtsa pääva puhul, aage ennassid Liivale keskväljaku piale  kokku, oome õhta kellu kuieks! Siis tähistab sial kampas seda valla ümargust vuastapääva. 

Pidu tuleb vägagid võemas! Õhtat viab iest Kurise Marian. Marian Heinat, ristinimega, kis ep tia muedu äkist. Ja laulvad Linnuse Laasu Ivo, Ivo Linna neh, oma pundiga ja Ott Lepland, kua juurikaid pidi muhulane. Ja mudud meite omad taidlejad esinevad kua. Neh ja tänukõnesid pietse ja lidinalaud oo kua varju all ja. Ja vanu pilta suab vahti ja uiemaid kua, ikka sest kolmekümne vuastasest vallast. 

Ja ühe ühna isekieru kingituse suab meite koduvald kua selle pääva. Neh, muhulased ju oogid pire isekieru. Nõnna et nende kingitused ep suagid olla paljad vekikarbid. 

Tükkis sur uus ja uhke roamat. Nimi oo “Muhu kunstis. Kunst Muhus”. Ja kui pidu oo nõnna umbest poole piale suan, siis neh, kellu poolest kahessast, siis esitletse rahvale seda uut roamatud kua. Ikka sialsammas Liiva keskväljaku pial. 

Kis tahab omale osta, siis selle õhta suab seda Liivalt omale kahekümne viie euruga. 

Mis ma tahtsi viel ütelda. Sest va koroonast olli juba korra juttu kua. Kui kiegid ennast äkist riede õhta tõbiselt tunneb, siis kulla munuke, jäe param kojo. Ja kui kiegid levab, et oo julgem tunne rahva ulkas kuipida, mask ies, siis kieldust põle. Petatege julgeste omad palged maski taha ää. Ja mudud, et ep unuks kõege tähtsam asi. Tutid tuleb kua omale külge riputa. Sest meitel oo üks uhke pidu vilsete tuttidega. 

Olge siis ikka terved ja munuksed!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles