Pritsumehed paluvad külarahval oma teed üle vaadata

Kristina Õun
, Reporter
Copy
Päästeteenistus
Päästeteenistus Foto: Maanus Maasing / Saarte Hääl

Leisi vabatahtlik päästekomando palub oma Facebooki lehel inimestel oma ligipääsuteed hindava pilguga üle vaadata, veendumaks, et vajadusel on päästeautol võimalik kiiresti ja takistusteta kohale jõuda.

Nädal tagasi kirjutas Saarte Hääl, et kuigi inimesed on harjunud oma hoovi sõiduautodega sisse sõitma, peaks jälgima ka seda, et tee oleks nii kõrguselt kui ka laiuselt kolme meetri ulatuses vaba, nii et ka päästeameti autod sealt vajadusel läbi mahuksid ega kaotaks väärtuslikku aega.

Samale probleemile pööras eile tähelepanu ka Leisi vabatahtlik päästekomando. "Aastatega on sõiduteede ääres kasvavad puud meie külades kasvanud nii suureks, et suurtel autodel on teatud kodudeni pea võimatu jõuda. Oksad ulatuvad kohati üle sõidutee ja takistavad läbisõitu," on kirjas nende Facebooki lehel. 

Päästjad paluvad inimestel pöörata tähelepanu sellele, kas vajadusel jõuab päästeauto kiiresti hooneni, ilma et selle läbipääsu takistaksid teeäärsed puud ja nende oksad. 

Samuti tuleks üle vaadata, kas teekate on päästeauto läbisõiduks piisavalt tugev ja kannab ära ka auto 18 600 kg täismassi. 

"Tee laius võiks olla vähemalt 3 m ja kõrgus 3,5 m. Kas pikkadel ja kitsastel sissesõiduteedel on möödasõidutaskud, kus sündmuselt tuleval päästeautol on võimalus mööduda sündmusele minevast autost? Tupiktee korral peaks 8,5 m pikkusel päästeautol olema ringikeeramise võimalus," kirjutatakse komando Facebooki lehel. Päästjad rõhutavad, et kui inimese koduteel ei ole päästeauto läbipääs tagatud, peavad päästjad selle õnnetusjuhtumi korral ise rajama, kaotades niimoodi elude ja vara päästmiseks vajalikke väärtuslikke minuteid.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles