Saarlased kutsuvad kõiki looduses ööd veetma

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Foto: Erakogu

Sel aastal on sügis nii kutsuvalt soe, et matkaklubi Tõll ja Piret teeb ettepaneku kõigile loodusesõpradele ja muidu julgetele inimestele veeta üks öö, 10. oktoobri öö looduses. See on küll ühisüritus, kuid kokku ei pea seal saama kellegagi ja osaleda võib igaüks. 

Idee pärineb Norra ürituselt Natt i Naturen, millest eelmisel aastal võttis osa üle 100 000 inimese. Sel aastal toimus see 5. septembril. "Norralastega võidu tegema ei hakka, aga 10.10.2020 on võimalus näidata, et ka meie oleme loodusrahvas. Kes osaleb, saab kingiks palju värsket õhku ja väga lähedalt öö hääli kuulata," märkis Matkaklubi Tõll ja Piret juhatuse liige Käthe Pihlak.

Magamine käib nt telgis või võrkkiiges või hoopis ilma peavarjuta. Kõik on teretulnud – nii need, kes pole kunagi varem öö läbi õues maganud kui ka need, kes sel hooajal kümneid või sadu öid tähtede all veetnud.

Kuidas saab osaleda?

"Öö looduses on see, kui magad oma peavarju all magamiskotis metsas, heinamaal või mere ääres, RMK telkimisalal, koduterrassil või naabri aias, mõnel kämpingu alal või turismitalu õues - kõik ühise (tähis)taeva all," märkis Pihlak. Kaasa peaks võtma ka soojad riided ja sööki-jooki. Kui ööbimiskoht võimaldab, võib teha lõket. "Kindlasti on väga mõnus laulda pillimängu saatel!"

Kõigi nende vahel, kes veedavad 10. oktoobri öö looduses ja panevad oma nimed hiljemalt 12.10.2020 kirja matkaklubi Facebooki lehel oleva lingi kaudu, loosib klubi välja vahvat matkakraami. Oodatud on ka fotod veedetud ööst matkaklubi Facebooki albumisse. Kõikidele piltidele, mida sotsiaalmeedias jagatakse võiks juurde lisada #öölooduses

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles