TAAS NAKATUMINE ⟩ Saaremaal üks koroonahaige juures (1)

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
COVID 19 test. Foto on illustratiivne.
COVID 19 test. Foto on illustratiivne. Foto: www.freepik.com

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1499 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 76 testi tulemus osutus positiivseks. Neist üks Saaremaal.

Saaremaa juhtumi asjaolud ehk kust haige nakkuse sai, on selgitamisel. Lääne regionaalosakonna jälgimisel on terviseameti teatel 80 inimest, kellest 20 on haigestunud. Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 36,72.

Terviseameti peadirektor Üllar Lanno sõnul on Eesti inimesed ja tervishoiu sektor teinud viirusega võitlemisel head tööd, kuid samal ajal on viiruse levik mujal riikides sellest hoolimata hoogustumas.

„Peame siinkohal vaatama pikemat perspektiivi ja globaalset vaadet. Kuna viiruse levik on Euroopas hoogustumas, ei saa ka meie valvsust kaotada,“ ütles terviseameti peadirektor Üllar Lanno, kelle sõnul tasub reisida vaid vältimatu vajaduse korral.

„Iga sissetoodud haigusjuht suudab Eesti pinnal endaga kaasa tuua mitu haigestumist, seega tasub kõigil reisilt naasnutel oma tervist tähelepanelikult jälgida.“ Lisaks peaksid Lanno sõnul tähelepanelikud olema ka need, kes koolivaheaja veetsid Eestis reisides. „Koroonaviiruse võib saada ka kodumaal ringi liikudes.“

22. oktoobri hommikuse seisuga viibib Eestis haiglas 32 COVID-19 patsienti, juhitaval hingamisel on üks patsient. Koju saadeti üks inimene. Uusi COVID-19 haigusjuhtumeid avati neli. Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandund, kokku on Eestis surnud 71 koroonaviirusesse nakatunud inimest. Tänaseks on haiglates lõpetatud 525 COVID-19 haigusjuhtumit 511 inimesega.

22. oktoobri seisuga on tervenenud 3366 inimest. Neist 2497 inimese (74,2%) haigusjuhtum on lõpetatud, 869 inimese puhul (25,8%) on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles