JUHTKIRI ⟩ Valge laeva ootuses

Saarte Hääl
Copy
Mõntu sadam Sõrve poolsaarel.
Mõntu sadam Sõrve poolsaarel. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Laevareisid Mõntu–Ventspilsi vahel said otsa juba tosin aastat tagasi. Sestsaadik jagub neid, kes pikisilmi nende taastumist ootavad. Niisugune soov on mõistetav – mõnetunnine laevasõit on ju ajavõit võrreldes teekonnaga, mis kulub saarelt mandrile ja sealt üle riigipiiri jõudmiseks. Kuna ka Läti turistide silmis on Saaremaa hinnatud sihtkoht, kuluks võimalus kiiresti kohale jõuda neilegi marjaks. 

Ometi pole plaanist laevaliin taastada seni asja saanud. Mis pole ka ime – ettevõtjad pelgavad, et liini käigus hoidmine ei tasu end ära. Iseasi, kui omavalitsus(ed) ja/või riik seda pidevalt doteeriks. Leidub neidki, kelle arvates võiks laev sõita hoopiski Roomassaare ja Riia vahet. 

Saaremaa vallavalitsus püüab Mõntu–Ventspilsi liinile siiski uuesti elu sisse puhuda, kuulutades peagi välja hanke leidmaks laeva sajale reisijale. Kas seekordne hange õnnestub, eks see paista juba õige pea.

Jumet asjal ehk isegi oleks. Eriti koroonaajastul, mille esimene aasta näitas, et reisihimulised oskavad hinnata ka Balti mulli kuuluvates riikides pakutavat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles