LUGEJA KIRI ⟩ NoDi ärgitas noori maailma paremaks muutma

, Muhu põhikool
Copy
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: unsplash.com

Eesti kunstikoolide liit korraldas koolivaheajal Muhus 20.–22. oktoobrini õpilaste disainikonkursi NoDi, et tuua rohkem noori disaini juurde. Üle-eestilisest konkursist võttis osa ka kuus Muhu põhikooli lõpuklassi õpilast.

NoDi eesmärk on edendada disainiharidust – ärgitada noori maailma paremaks muutma, luues enneolematuid lahendusi. Nii olidki selle konkursi fookuses loovus, meeskonnatöö ja disainerlik mõtteviis. 

Seekordse, viienda ürituse teema oli kiiresti muutuv maailm ning kuidas see kujundab meie käitumist, kultuuri ja igapäevast elu. Mis on see, mis muutusi esile kutsub? Kuidas tekib uus reaalsus ja kuidas seda ise luua?

Konkurss oli laagritüüpi – sai nii intensiivselt tööd teha kui ka koos vaba aega veeta. 

Noored leidsid uusi tutvusi, treenisid meeskonnatöö oskusi ja kommunikatsiooni, tegutsesid disainiprotsessi põhimõtete järgi, kasutasid erinevaid disainimeetodeid ja tööriistu. Kõigi kolme päeva jooksul juhendas iga gruppi oma mentor-disainer. 

See laagrivormis õpe oli ka õpetajatele teejuhiks, kuidas oma koolis erinevates ainetes probleemmõtlemisele tuginevaid õppemeetodeid kasutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles