TULI LISA ⟩ Saaremaale lisandus taas kaks koroonapositiivset

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Intensiivraviosakonnas avanev vaatepilt on karm.
Intensiivraviosakonnas avanev vaatepilt on karm. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 2119 COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 192 testi tulemus osutus positiivseks. Kaks positiivset tulemust oli ka Saaremaal.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusesse nakatumine tuvastati 90 inimesel. Ida-Virumaale lisandus 69 ja Pärnumaale seitse uut nakatunut. Hiiumaale lisandus viis, Tartumaale neli ja Järvamaale neli positiivset testitulemust. Läänemaale ja Saaremaale lisandus kaks ning Jõgevamaale, Lääne-Virumaale, Põlvamaale, Raplamaale, Viljandimaale ja Võrumaale üks positiivne tulemus. Kolmel positiivse testi tulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht, teatas terviseamet.

Saaremaa nakatunud said viiruse läbi perekontaktide. Lääne regionaalosakonna jälgimisel on ligi 500 inimest, kellest 98 on haigestunud. 

8. novembri hommikuse seisuga viibib haiglas 55 COVID-19 patsienti, juhitaval hingamisel on neli patsienti. Suri kaks inimest - Lääne-Tallinna Keskhaiglas suri 87-aastane naine ja Ida-Viru Keskhaiglas 75-aastane naine. Kokku on Eestis surnud 75 koroonaviirusesse nakatunud inimest.

8. novembri seisuga on tervenenud 4193 inimest. Neist 3046 inimese (72,6%) haigusjuhtum on lõpetatud, 1147 inimese (27,4%) puhul on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Eestis on kokku tehtud ligi 279 000 esmast testi, nendest 6125 ehk 2,2 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles