LUGEJA KIRI ⟩ Unenägu jõulukingitusest

Saarte Hääl
Copy
Jõulukink
Jõulukink Foto: SCANPIX

Nägin unes, et linna ja maakonna palgalised kultuuritegelased olid teinud kogu maakonna rahvale toreda jõulukingituse. Kuna siseruumide üritused jäeti ära, siis panid organisaatorid pead kokku ja oh imet – terve turg säras jõulutuledes. Iga osavald oli tulnud oma uhke telgiga turu tagumisele platsile ja tuledes säras ka käsitööliste turulaudade osa. Muusika mängis, kuuse all oli laste mänguala ning kitsede ja lammaste aedikud. Müügikoha eest tasu ei küsitud. Käsitöölised, kondiitrid ja kokad müüsid head ja paremat. 

Mustjala telgis sain Mustjala iidseid maitseid maitsta. Lümanda telgis sõin maitsvat Andi leiba ja Juta tuhlist ning notti ja imetlesin Leedri naiste lapitekke. Leisi telgis ostsin Janarilt purgi mett ning meelt ja kõrvu paitas Leisi meeste lõõtsamäng. Pihtla õllel lasin ka hea maitsta. Ja need toredad Aste tantsupiigad tirisid mind äkki oma tantsuringi. Mu jalad tõusid nagu iseenesest õhku. Aitäh! Ja siis leidsin veel üles Tahula Pireti tema maitsva karaskiga. Karaski võtsin koju kaasa, sest see võib ju keele alla viia. 

Iga osavald pakkus oma telgis midagi neile omast, midagi maitsvat ja huvitavat ning rõõm ja jõulumeeleolu olid tagatud. Ma ei kahetse, et linnasõidu ette võtsin, sest bussisõit on ju tasuta ja mis peamine – ma sain kõik oma jõulukingid ostetud. 

Värske õhk ja jõulumeeleolu. Oli üks tore unenägu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles