JUHTKIRI Pisike elupäästja

Saarte Hääl
Copy
Helkur on pimedal ajal hädavajalik
Helkur on pimedal ajal hädavajalik Foto: Toomas Huik

Helkuri vajalikkuses praegusel pimedal ajal ei tohiks kahelda keegi. Küllap teab iga liikleja, et tumedates rõivastes ja helkurita inimest pimedal või kehvalt valgustatud teel ei pruugi autojuht märgata. Kui lõpuks märkab, võib olla aga juba liiga hilja. 

Mõnigi jalakäija põhjendab helkurita jalutamist sellega, et tänavad on ju valgustatud. Paraku pole tänavalampide valgus kõikjal piisavalt hele. 

Mõni teine, kes tänaval kõnnib, õigustab end, et sõidab ju tavaliselt autoga. Päris uksest ukseni aga kõikjal sõita ei saa – lühemaid või pikemaid vahemaid tuleb läbida ja teid ületada ka jalgsi.

Tänane helkurikõnd Kuressaares tuleb pisut teistmoodi kui varem – helkurite käest kätte jagamise asemel riputatakse need puude otsa, kust igaüks, kel helkurit tarvis, selle võtta saab. 

Kes aga leiab, et tal on kodus helkureid ülearu – olge lahked, riputage need helkuripuu külge. Küllap kellelgi teisel neid ikka vaja läheb. Kes teab, vahest päästab just see helkuripuult võetud või sinna teiste jaoks jäetud "vili" kellegi elu.   

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles