JUHTKIRI ⟩ Pidu katku ajal

Saarte Hääl
Copy
Pidutsejad. Foto on illustratiivne.
Pidutsejad. Foto on illustratiivne. Foto: freepik.com

Koroonaviiruse kiire leviku tõttu kehtivad avalikes siseruumides ürituste korraldamisele ranged piirangud. Rahvarohked erapeod, kus ei suudeta ohutusnõuete järgimist tagada, on soovitatav hoopis ära jätta või edasi lükata. Igati mõistlik – kui siitkandist ja sealtkandist ikka suur hulk külalisi kokku tuleb, võib nende sekka sattuda ka mõni viirusekandja. 

Ehkki möödunud nädalavahetusel peeti Kuressaares GOSPA-s erapidu, oli veerand tuhat külalist ikka liig mis liig. Ning kus tegijaid, seal pahaseid nägijaid. Nii suur pidu ei jää märkamata ja tähelepanuta isegi siis, kui külalisi manitseda sotsiaalmeedias sellest mitte teada andma.

Saaremaal on praegu koroonasse haigestumus Eesti väiksemaid. See ei pruugi aga nii jääda. Sealt, kus suur hulk rahvast koos, võib lahvatada uus haiguskolle. Ja siis on viirusekandja õigustus, et ta oma positiivse-staatusest midagi ei teadnud, üksnes tagantjäreletarkus.      

Kui on paika pandud reeglid, peaksid nendega arvestama kõik. On olukordi, kus võrdsetest võrdsemaid olla ei tohiks. Praegune koroonaaeg on just üks selliseid olukordi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles