Revisjonikomisjon: miks Saaremaa spordikooli õpilased esindavad klubi?

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Korvpall.
Korvpall. Foto: Internet

Saaremaa vallavolikogu revisjonikomisjoni hinnangul ei ole korrektne, kui Saaremaa spordikooli õpilased esindavad kooli asemel klubisid. 

Revisjonikomisjon järeldab Saaremaa spordikoolis tehtud kontrollist, et klubi esindamine tuleb täpselt sätestada. Komisjon näeb probleemi ka selles, et spordikool allub valla haridus- ja noorsootöö osakonnale, mille juht Urmas Treiel on MTÜ Kergejõustikuklubi Saare liige. Spordikooli kergejõustiklased esindavad aga võistlustel klubi ning neile hüvitatakse osaliselt sõidukulud. “Näeme siin viiteid toimepiirangu rikkumise ohule ja palume seda ohtu vallavalitsusel kaaluda,” öeldakse revisjoniaktis. 

Vallavalitsus revisjoniaktis esitatud palvele otseselt vastanud ei ole. Märgiti vaid, et kui õpilasel pole võimalik spordikooli esindada, võib kokkuleppel esindada klubi. Oluline on see, et õpilasel oleks väljund ja võimalus võistlustel osaleda. 

Revisjonikomisjon juhtis tähelepanu ka juhtumile, kui spordikool hankis staadionil lõhutud seina parandamiseks plaadi, mille hind oli 547 eurot. Parandamise maksumust uuris ka klubi, kes oli lõhkumise eest vastutav ning nemad said pakkumise hinnaga 11,9 eurot. Revisjonikomisjoni hinnangul ei tekita 46-kordne hinnavahe ja direktori ütlused usaldust ning seega palutakse vallavalitsusel kontrollida spordikooli hangete praktikaid. 

Vallavalitsus hindas direktori käitumise korrektseks. Saarte Häälele teadaolevalt tuli vahe sellest, et staadionit haldav spordikool soovis osa välja vahetada originaalosa vastu, teine pool hankis aga alternatiivse lahenduse. 

Veel palus revisjonikomisjon vallavalitsusel pöörata tähelepanu kooli alusdokumentide korrektsusele, kohustuste täitmisele ning kaaluda alternatiivsete lahenduste leidmist laskespordi arendamiseks. 

Vallavalitsuse hinnangul laienevad laskmise harrastamise võimalused Kaitseliidu uue tiiru avamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles