intervjuu ⟩ Punamütsike Lee Trei: mulle meeldib ringi tuhiseda!

Tõnis Kipper
Copy
LEE mängib praegu Kuressaare teatri lavastuses “Kes on Punamütsike?” ja kinnitab, et on ka päriselt valmis Saaremaale tööle tulema.
LEE mängib praegu Kuressaare teatri lavastuses “Kes on Punamütsike?” ja kinnitab, et on ka päriselt valmis Saaremaale tööle tulema. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Leel on Kuressaares olnud kiired päevad – mitu korda päevas Punamütsikeseks kehastuda ja vahepeal jälle päris ise olla, see pole lihtne. Või professionaalsele näitlejale siiski on? "Mängida kaks korda päevas Punamütsikest on puhas rõõm, mitte raskus!" kinnitab Lee.

Kuidas sa endale sellise haruldase nime said?

Lapsena ma ei olnud selle nimega üldse rahul! Seda oli natuke vähe. Ma olen sündinud 1981 ja siis hakkasid juba liikuma – isegi lasteaias! – sellised Lenini-vastased jutud. Mulle tundus siis, et Lee meenutab natuke Leninit. Ma küsisin emalt, miks mul selline nimi on? Esialgu oligi olnud plaanis panna mulle nimeks kas Eve või Eeva. Aga ema sünnitusmajas olles oli ema palatikaaslast käinud vaatamas keegi Lee-nimeline naine. Ema arvas, et see võis olla üks Lee, kes elas Rehe tänaval punases majas, minu tädi Heli kõrval trepikojas. Ema siis kuulis seda nime, mõtles: issand kui tore! Ja nimi oli otsustatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles