MAAILM ⟩ Kaukaasia kroonimata kuninganna

Urmas Kiil
Copy
HEA KARJÄÄR: Kaukaasia üks edukamaid naisi on kindlasti Aserbaidžaani esimene leedi ja asepresident Mehriban Aliyeva. Pilt on tehtud kaheksa aastat tagasi ametliku visiidi ajal Pariisi.
HEA KARJÄÄR: Kaukaasia üks edukamaid naisi on kindlasti Aserbaidžaani esimene leedi ja asepresident Mehriban Aliyeva. Pilt on tehtud kaheksa aastat tagasi ametliku visiidi ajal Pariisi. Foto: Wikipedia.org

Mõni aeg tagasi kirjutas Hispaania ajaleht El Mundo Aserbaidžaani esimesest leedist Mehriban Aliyevast (Əliyevast). Artiklis nimetatakse teda nii Kaukaasia kuningannaks kui ka Aliyevite korrumpeerunud dünastia liikmeks. 

2016. aastal otsustas Aserbaidžaani praegune riigipea Ilham (İlham) Aliyev asepresidendi ametikoha luua. Toona põhjendati seda sammu vajadusega tagada võimu sujuv ja tõrgeteta üleminek, juhul kui võimul olev president peaks mingil põhjusel ootamatult ameti maha panema. Kuna aga esimeseks asepresidendiks sai Ilham Aliyevi enda abikaasa, tekkisid kohe kuuldused, et uue kõrge ametikoha loomise tegelik eesmärk on jätta kõrgeim võim Aserbaidžaanis ka tulevikus Aliyevite perekonna kätte. 

Karjäär ja perekond

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles