AASTA MAJANDUSES ⟩ Miljoniküsimus: mis saab Saaremaa majandusest edasi?

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
LÕPUKS OMETI: Uut lennukit tuli saarlastel oodata liiga kaua. Selle aasta lõpuks see viimaks saabus. Fotol esiplaanil Saaremaa valla turismi- ja turundusteenistuse juhataja Helina Andruškevitšus ning turundusjuht Riine Rander.
LÕPUKS OMETI: Uut lennukit tuli saarlastel oodata liiga kaua. Selle aasta lõpuks see viimaks saabus. Fotol esiplaanil Saaremaa valla turismi- ja turundusteenistuse juhataja Helina Andruškevitšus ning turundusjuht Riine Rander. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Koroona mõjutas kõiki: keda rohkem, keda vähem, keda sootuks positiivselt. Teatasid ju näiteks puitmajade ehitajad tänavu, et justnimelt koroonakevadel kukkusid kodus nokitsevad inimesed endale saunamajakesi tellima ja see oli otsekui lausvesi nende veskile. Hästi läks kohati ka kinnisvaral, aga kuis teistel?

Kohalikul majanduselul näppu pulsil hoidev Aivar Sõrm leiab, et aasta tundub tagasivaates kui kõhe reis Ameerika mägedel. “Aasta alul tasapisi ülesmäge, kevadel pandeemia mõjul esimene sööst näiliselt põhjatusse kuristikku, suvine ja sügisene lootusrikas taastumine ning hetkel oleme ometi järgmise hirmutava languse lävel,” tähendab Sõrm.

“Optimistid pakuvad, et aasta pärast mäletame seda pandeemiat läkaköhana ja majandus areneb, mis mühiseb.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles