SAARLANE ⟩ Mees, kes lasi elumerel seilates end tuultel kanda

Kristina Õun
, Reporter
Copy
TUNNUSTATUD VABATAHTLIK: Kaupo Kongas on vabatahtlike merepäästjate seas olnud aktiivne ennetustöö tegija ja kirglik vabatahtlik, keda 2020. aastal tunnustati aasta ennetaja ja aasta vabatahtliku tiitliga.
TUNNUSTATUD VABATAHTLIK: Kaupo Kongas on vabatahtlike merepäästjate seas olnud aktiivne ennetustöö tegija ja kirglik vabatahtlik, keda 2020. aastal tunnustati aasta ennetaja ja aasta vabatahtliku tiitliga. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Seejuures ka ise vaeva nähes ja oma vaba aega õigete asjadega sisustades on ta lõpuks naasnud oma kodusadamasse ja ankrusse jäänud ainsas kohas, kuhu on alati tahtnud tagasi tulla – Saaremaal. Pealegi viis saatus ta kokku vabatahtliku merepääste ja ennetustööga, mille eest Kaupo Kongas möödunud aastal suisa kaks tunnustust pälvis.

Kingissepa linnas sündinud Kaupo Kongas veetis oma esimesed lapsepõlveaastad Rohu tänava lasteaias ning alustas kooliteed Kuressaare I keskkooli II klassis. Aasta pärast jätkas ta õpinguid juba Kuressaare Vanalinna koolis, mille lõpetas 2000. aasta juunis, saades nõnda Vanalinna kooli 2. lennu vilistlaseks.

"Pärast seda saabusid õpingute osas segased ajad, mis päädisid Kuressaare täiskasvanute gümnaasiumi lõpetamisega 2012. aastal. Praegu teen viimaseid ponnistusi, et saaks ühele poole TTÜ EMERA (Tallinna Tehnikaülikooli Eesti Mereakadeemia – toim) väikeettevõtluse erialaga," ütleb Kaupo, kelle hobist ja kirest BBQ-liha ja -kastmete valmistamise vastu on välja kasvanud omaenda bränd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles