PERSOON ⟩ Hertta Võido disain ühendab pärimuse tänapäevaga

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
TRENDE TAGA EI AJA: Hertta disainib oma rõivaesemeid mitte hetkemoodi järgides, vaid pigem klassikalistena, et neid saaks kanda palju aastaid.
TRENDE TAGA EI AJA: Hertta disainib oma rõivaesemeid mitte hetkemoodi järgides, vaid pigem klassikalistena, et neid saaks kanda palju aastaid. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuressaares ühe Pika tänava maja teise korruse toas sünnivad kaubamärki HERTTA kandvad riideesemed - omalaadsed disaintooted, milles arhailine lambavillane kangas on saanud kaasaegse vormi ja värvi.

“Suusakampsunid, sallid, käpikud – me kõik oleme ju villaste riideesemete keskel üles kasvanud,” tuletab brändi looja Hertta Võido meelde. Viljandis sirgunud piiga kolis mullu novembri alguses Saaremaale ja juba kuu lõpus avas käsitöönäituse Kuressaare Raegaleriis. Lisaks teistele Eesti näitusepaikadele on Hertta looming jõudnud aga ka näiteks Londoni ja Oxfordi moeetendustele.

“Spetsiaalsed inimesed, skaudid, otsivad uusi tegijaid, et neid oma projektidesse kaasata. Ma pole pidanud tegema muud, kui üksnes meili teel teatanud, et olen huvitatud, ja oma asjadega kohale sõitnud,” räägib Hertta Inglimaa väljapanekutele sattumisest. Tegelikult tahaks ta oma töödest ka ise edaspidi mingi suurema kollektsiooni ja etenduse kokku panna. “Aga selleks on vaja eraldi aega võtta. Kuressaare näitusele kulus mul näiteks terve kuu,” räägib ta. Kuressaare näitust plaanis ta teha juba ammu, aga kuidagi sattus nii, et Raegalerii oli vaba just täpselt siis, kui ta Saaremaale kolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles