UUS IDEEKONKURSS? ⟩ Komisjon saatis kured kukele

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Foto: Repro

Saaremaa vallavolikogu linnakodaniku komisjon tegi vallavalitsusele ettepaneku korraldada uus konkurss, et leida Kuressaare sissesõidu tähistamiseks väljavalitud lahenduse asemel sobivam. 

“Meid, komisjoni kuuluvaid inimesi paneb imestama, et ei meie ega avalikkus polnud sellest konkursist eriti midagi kuulnud enne, kui selle tulemused avalikuks tehti,” ütles neljapäeval aru pidanud komisjoni esimees Anti Toplaan.

Komisjon on nõus sellega, et praegu linnapiiril seisva Kuressaare vapi asemele tuleks klaasile graveeritud, LED-valgustusega vapp. Samas ei pidanud komisjon sobivaks kumbagi ringtee haljasala jaoks pakutud lahendust – ei ringikujuliselt paigutatud postidest “merelaineid” ega konkursil väljavalitud lahendust toonekurgi kujutavate mastidega. 

“Meie palve vallavalitsusele on, et kurgede-teemat ei teostataks ja selle platsi jaoks kuulutataks välja uus ideekonkurss,” rääkis Toplaan. “See tähendab, et kurgesid sel suvel ringteele ilmselt ei tule.”

Üks koosolekul kõlanud argumente oli ka see, et valge-toonekurgi elab Saaremaal väga vähe. Samuti arutleti komisjoni koosolekul selle üle, kas uus sümboolika peaks esindama ainult Kuressaaret või kogu Saaremaad. 

Toplaane sõnul sai komisjon koosolekul kinnitust, et ringtee haljasalal kasvavaid kadakaid pole õnneks siiski kavas maha võtta. “See oleks küll kurjast, kui kadakad kui aasta puud maha võetaks,” leidis Anti Toplaan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles