JUUBEL ⟩ Aare Laine 70: pool sajandit raadiomees

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
AASTA EEST MUHUS: Eelmise aasta veebruaris usutles Aare Laine Muhus plaadiesitlusel kohalikku kultuuri- ja spordijuhti Anneli Tamme.
AASTA EEST MUHUS: Eelmise aasta veebruaris usutles Aare Laine Muhus plaadiesitlusel kohalikku kultuuri- ja spordijuhti Anneli Tamme. Foto: Kalmer Saar

Kuigi väljaõppinud agronoom, on täna 70. sünnipäeva tähistav Aare Laine kutsumuse tahtel pea pool sajandit hoolitsenud päris külvide asemel hoopiski ajakirjandupõllu eest.

Juba teise klassi poisina koju toodud esimesest raadioaparaadist kuuldemänge kuulates mõtles ta, miks neid küll nii vähe on. Ilmselt sealt see pisik külge jäi. Ise sai ta raadiomehe ristsed juba Olustvere sovhoostehnikumis kooliraadiot tehes.

Agronoomia eriala lõpetamise järel asus noor mees tööle Lenini-nimelises kolhoosis Randveres, kuid sealgi polnud raadio eest pääsu ja peagi tegi ta kaastööd kohalikus traatraadios ning hakkas andma põllumajanduslikke ja kultuurialaseid reportaaže ka Eesti Raadiole.

Kaheksakümnendate aastate alguses tuli raaditöö kõrvale televisioon. Alguses üksikute lugudena, hiljem juba pikemate saatesarjadena. 1996. aastal oli Aare Laine üks neist, kes lükkas käima ETV Saaremaa stuudio.

Rääkiva ja näitava reporteri töö on Aarel käinud vahelduva eduga käsikäes kirjutava ajakirjaniku ametiga, mida ta on jõudnud pidada Kommunismiehitajas, Oma Saares, Meie Maas ja viimased kümmekond aastat Saarte Hääles.

Sõnakunsti armastajana osales Aare ka Saaremaa rahvateatris ja Kommunismiehitaja võistkonnas on ta võitnud leheneegrite üle-eestilise mälumängu. 

Koos Endel Proosese, Ragna Malmi ja Helju Raunistega seljatas ta tollal tugeva ajalehe Edasi võistkonna, kus teiste hulgas lõi kaasa ka Linnar Priimägi.

Üks huvitav fakt veel. Aare Laine on nimelt Eesti ajakirjanike meister vankriratta heitmises. See juhtus 1980-ndate aastate alguses ajakirjanike kokkutulekul Peipsi ääres. Tegu oli vist esimese ja viimase korraga, kus ala kavas oli. 

Praegu on juubilar keskendunud Kadi raadio “Külavahelugude” tegemisele. Viimati oli eetris saade Leisi kandi noorte ja vanade tegemistest. Kus ja kellega uusi jutte veeretatakse, saab kuulata juba eeloleval laupäeval. “Mul on hea meel, et ikka ja jälle kutsutakse kohale erinevaid ettevõtmisi ja üritusi kajastama,” ütleb vanameister.

Kahe aasta pärast saab Aare abikaasa Eviga tähistada kuldpulmi. Neil on poeg ja tütar ning viis lapselast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles