Coopi uus kauplus Salmel saab valmis jaanipäevaks

Andres Sepp
, Saarte Hääle tegevtoimetaja
Copy
Salme tulevane pood.
Salme tulevane pood. Foto: STÜ

1,3 miljonit eurot maksab Salmele rajatav Saaremaa tarbijate ühistu uus kauplusehoone, mis avab uksed juunikuus. 

Saaremaa tarbijate ühistu juht Kalle Koov
Saaremaa tarbijate ühistu juht Kalle Koov Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

“Ehitustöödega plaanisime alustada täna. Aga vaadates ilma akna taga, siis tegelikult tänasel päeval see ehitustööd väga ei soosi,” ütles Saarte Häälele STÜ juhatuse esimees Kalle Koov

Ta nentis, et teadmata praegu täpselt, milline on talve edasine kulg, tuleb Salme Konsumi ehitusplaanidesse ja ehituse valmimise osas ehk korrektuure teha. “Aga suur soov on igatahes jaanipäevaks hoone avada,” lisas Koov.  

Uue kauplusehoone pind on 900 ruutmeetrit, müügipind laieneb võrreldes praeguse poega täpselt kaks korda. Hoone on sarnane eelmisel aastal valminud Orissaare Konsumiga, sarnased on ka arhitektuursed ja visuaalsed detailid. Maja seinale tulevad sularahaautomaat ja pakiautomaat, üüripindu lisada pole kavas. Kaupluse ümber on üle 20 parkimiskoha ja katusel päikesepaneelid elektri tootmiseks. 

Uue poe ehitab Arens Ehitustööd OÜ, kes tuli ehitushankele neljast pakkujast parima hinna ja valmimisgraafikuga. Tarbijate ühistu Salme kauplus valmib ja sisustatakse STÜ omavahenditest. Kõik kokku läheb maksma 1,3 miljonit eurot.  

“Oleme aastaid tulemuslikult töötanud, nii et saame endale seda lubada,” ütles Kalle Koov.  

Vana kauplusehoonega tema sõnul STÜ-l veel edasisi plaane ei ole. Pärast juunikuud jääb see tühjaks ning Kalle Koov kutsub ühendust võtma kõiki, kellel võiks hoone edasise kasutamise osas huvi ja häid mõtteid olla. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles