Katused nii vettpidavaks kui ka ohutuks

Copy
Foto: AP Roofs OÜ

Kes meist ei sooviks katusevahetust või uue katuse paigaldust tellides, et tema uus katus kaitseks eluruume sademete eest ja peaks vastu Eesti muutlikule kliimale. Tundub iseenesestmõistetav, kuid seejuures tuleks tähelepanu pöörata ka ohutusele. Kuidas turvaliselt katusele pääseda? Kuidas korstnapühkija saaks oma ülesandeid täita, ilma et peaks omama mägironija varustust või kogemusi köiel kõndimisega? Kuidas teha nii, et praeguse valge talvega katuselt mahalibisev lumi ei kukuks raske tööga teenitud raha eest ostetud kallile mersule või perenaise istutatud ilutaimedele? Sageli pööratakse katuse turvatarvikutele tähelepanu alles siis, kui midagi on juba juhtunud.

Foto: AP Roofs OÜ

Õnneks pööratakse turvalisusele tähelepanu järjest enam. Alates 7.04.2017 on ka Eesti koduomanikul seadusest tulenev kohustus tagada korstnale statsionaarsete ühendusteede ja/või redeliga juurdepääs.

Foto: AP Roofs OÜ

Üks ohutustootegruppe on just katuseredelid ja -sillad. Katuseredeli põhiline otstarve on, et korstnapühkija pääseks turvaliselt korstnale ligi. Seega on oluline, et redeli kinnitused oleksid valitud vastavalt katusekattematerjalile ja redel oleks õiges pikkuses. Katusesillad on stabiilsed pinnad, mis samuti tagavad ligipääsu nii korstnatele kui ka teistele katusetarvikutele. Sillad on tugevad ning nende külge saab end ka kukkumisvastase varustusega kinnitada.

Foto: AP Roofs OÜ

Teine väga oluline tootegrupp on lumetõkked. Lumetõkked kaitsevad katuselt langeva lume eest räästa all kõndivaid inimesi, pargitud autosid, haljastust, samuti varikatuseid ja teisi olulisi hoone osi. Tasub meeles pidada, et lumetõkked takistavad ka lume langemist vihmaveerenni, mis võib suure raskuse all järele anda. Seega tuleks tõkked paigaldada kindlasti hoone sissepääsude, terrasside ja garaažide kohale. Soovitatav on paigaldada lumetõke ka katuseakende kohale, et aknad saaksid täita oma ülesannet ja tube võimalikult palju valgustada.

Foto: AP Roofs OÜ
Foto: AP Roofs OÜ

AP Roofs OÜ on Saaremaal tegutsev ettevõte, mis teeb katused nii vettpidavaks kui ka ohutuks. Ehitame ja renoveerime eritüüpi katuseid ning paigaldame katusekatteid alates eterniidist ja lõpetades valtsplekiga. Valtskatuste paigaldamise pädevuse kohta on meil olemas ka ehitusplekksepa tase 3 kutsetunnistused. Lisaks sellele on 2018. aastal Riiast noorte katusemeistrite maailmameistrivõistlustelt metallkatuste kategoorias koju toodud kolmas koht.

Oleme AP Roofsis võtnud eesmärgiks tõsta eramaja omanike teadlikkust valtskatuste eelistest profiilplekk-katuste ees ning populariseerida valtsplekk-katuste kasutamist eelkõige just Saaremaal. 2020. aasta sügisel nomineeriti AP Roofsi renoveeritud valtskatusega Kuressaare maja muinsuskaitseameti preemiale.

Foto: AP Roofs OÜ
Foto: AP Roofs OÜ

Pikemalt saab AP Roofsist, valtskatuste eelistest ja tehtud töödest lugeda kodulehelt www.saaremaavalts.ee ning Facebookist

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles