Eesti-USA heategevusühing plaanib noortekeskust

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
5000 EUROT: Sellise summa eest kavatses vallavalitsus Rohu 4a hoone esimese hooga maha müüa. Nüüd võeti aeg järelemõtlemiseks.
5000 EUROT: Sellise summa eest kavatses vallavalitsus Rohu 4a hoone esimese hooga maha müüa. Nüüd võeti aeg järelemõtlemiseks. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Heategevusühing The Barry Foundation soovib luua Kuressaarde laste- ja noortekeskuse. 

MTÜ Barry Foundation esitas Saaremaa vallale taotluse Rohu tn 4a kinnistu omandamiseks, et avada seal asuvas hoones multifunktsionaalne noortekeskus. 

Eelmise nädala teisipäeval esitas vallavalitsus volikogule eelnõu Rohu 4a otsustuskorras müügiks vaid 5000 euro eest, reedel otsustas vallavalitsus eelnõu tagasi võtta. 

Saaremaa vallavanema Mikk Tuisu sõnul on vallale kuuluv kinnistu Rohu 4a ärimaa, millel praegu avalikku funktsiooni ei ole. Samuti puudub kohalikul omavalitsusel vajadus seda oma seadusest tulenevate ülesannete täitmiseks kasutada. 

“Saaremaa valla seisukohast on oluline, et kesklinnas paikneval kinnistul jätkuks sotsiaal-, haridus- või mõne mitte tulu teeniva funktsiooniga tegevus,” ütles Tuisk.

Ühingu juhatuse liikme Marge Juure sõnul on ühing tõesti ühe võimalusena uurinud, kas keskuse saaks rajada Rohu tänaval aastaid tühjalt seisnud kinnistule.  

Plaanitav keskus pakuks võimalusi sisustada aastaringselt laste ja noorte vaba aega – mängida, õppida, tegeleda huvialade ja sportmängudega nii siseruumides kui ka õuealal.

Vallavanem Mikk Tuisu sõnul on MTÜ valmis võtma kohustuse hoonesse investeerida ning majas 25 aasta jooksul sotsiaal-, haridus- või mõne mitte tulu teeniva tegevuse tagama.

Selle, kas müüa kinnistu otsustuskorras MTÜ-le Barry Foundation, otsustab vallavolikogu.  

Võõrandamise täpsemate tingimuste üle käivad veel läbirääkimised. Samuti ootab vallavalitsus  volikogude komisjonide seisukohti.

MTÜ The Barry Foundation asutati 2019. aasta aprillis, et toetada Saaremaal majanduslikult vähekindlustatud peresid laste ja noorte kasvamiseks, arenguks ning toimetulekuks vajalike vahenditega – toiduainete, koolitarvete, rõivastega jms. Samuti toetab MTÜ laste huvitegevust, makstes spordi- ja muusikaringides osalemise tasusid. 

MTÜ asutanud ja seda finantseeriv Hamidd Barry elab Ameerika Ühendriikides, ent on perekondlike sidemete kaudu seotud ka Saaremaaga. Saaremaal tegeleb perekond Barry majutus- ja kinnisvaraettevõtlusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles