PILGUD TAEVASSE ⟩ Saaremaa kohal näeb NATO lennukite ülelendu

Kristina Õun
, Reporter
Copy
NATO lennuki madallend. Foto on illustreeriv.
NATO lennuki madallend. Foto on illustreeriv. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Koroonaviiruse tõttu jääb traditsiooniline vabariigi aastapäeva paraad tänavu ära, kuid see-eest on võimalik kohati näha Saksa, Itaalia ja Ameerika õhuvägede lennukite ülelendu.

Vältimaks koroonaviiruse levikut ning hoidmaks ära tuhandete inimeste kogunemist vabariigi sünnipäevapidustustele ja kaitsejõudude paraadi jälgima, korraldatakse EV sünnipäeva puhul omamoodi õhuparaad.

Sellel osalevad Suurbritanniast startivad Ameerika hävitajad ja tankurlennuk, Leedust startivad itaallased ja Ämari lennuväljalt õhku tõusvad sakslased. 

Kui ilm vähegi soosib, toimuvad ülelennud 24. veebruaril trajektooril Ämari–Kärdla–Kuressaare–Pärnu–Viljandi–Tartu–Rakvere–Tallinn.

Kuressaares näeb lennukeid kõige paremini Kuressaare lossi juures ja Titerannas. Ülelennud toimuvad alates kella 13st:

USA 4x hävitaja F-15, 2x KC135 tankurlennuk kell 13.00

Saksamaa 2x Eurofighter Typhoon kell 13.19

Itaalia 2x Eurofighter Typhoon kell 13.40

Ämarist stardivad Saksamaa hävituslennuk Eurofighter, Eesti transpordilennuk M-28, Eesti helikopter R44 ja kaks Eesti õppereaktiivlennukit L-39, Leedust tulevad kaks Itaalia hävituslennukit Eurofighter ning Suurbritanniast lendavad kohale kaks USA hävitajat F-15.

Kuressaares tähistatakse vabariigi aastapäeva 24. veebruari hommikul kell 10 traditsiooniliselt  Vabadussõja ausamba juures, kus peetakse kõnesid ja asetatakse pärjad. Kell 11 algab Kuressaare Laurentiuse kirikus jumalateenistus.

VAATA TAEVASSE! ✈️ Homme teevad ilusa ilma korral Vabariigi 1️⃣0️⃣3️⃣. aastapäeva puhul Eesti ja liitlaste...

Posted by Eesti õhuvägi on Tuesday, February 23, 2021
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles