MUHU UUDISSED ⟩ Pidu sai pissitassa pietud (1)

Irena Tarvis
Copy
Irena Tarvis
Irena Tarvis Foto: Erakogu

Viimase üheteistme vuastaga, mis ma ole selle va muhu kielega tohmin, oo mool juba välja kujunen üks kena komme. Ma kasutaksi aga jälle võemalust, et liiats oo moo käe, ja tahaksi järjekordselt muailmatuma suure aitüma ütelda nõuksele inimesele või nõukstele inimestele, kis oo mind kutluurireemia nominendiks esitan. 

Igakordas oo irmus kena tiada, et sii suare pial oo sõuksi, kis oskavad moosuguse õiukse tegemistest ja muhu kiele allesoidmisest kua midad pidada. Mingu teitel ikka elus easte ja olge munuksed! Ja ma tia easte, et nie nomineerijad põle mitte igavuasta ühed ja sammad mitte. Sedakorda ma sai oma nomineerimisest kogunisti sedaviisi tiada, et ma vuatasi pärast seda kanged aktust korra valla kodulehe piale, sest mool olli tiada, et sõnna nie nimed puhas rivise pannasse. Mudud neh, teesest küljest ma juba pia ammuks pienikest naeru, et suame nähe, kui kavva sie kange kommisjoon, kis neid reemiate suajaid välja valitseb, viisib viel rahvaga jõõna aada, enne kut ta selle moole ühekorra koa anda täib. Aga ma karda, et ma vist ise tüdi enne sest muhu kielega tohmimisest ää. 

Aga iganest suur, au ja kiitus nendele, kis oo nie reemiad sellekorra jälle suan, sest veart oo nad seda ju kõik. Nii Põitse Nõmme Eda, kis oma lehtes kirjutat tarkade juttude iest hariduse reemia sai, Lõetsa Matsi Peeter, kis sai kultuurireemia oma kahe plaadi iest, mis ta sii umbest vuastaga välja andis, kut koa nie kanged nuored, kis oo masu kümmekonna vuastad neid aututega kupatamisi sii suare pial korraldan ja nüid spordireemia said. 

Ja mudud neh, sie vuasta tegu. Mudud ülemuailmne Muhu sukkade näitus, mis sial Tartus selles kõege kangemas muuseumis ülal oo. Nimi oo sellel ju viel irmuskolekena – “Meite argipääva vidussepidamise aeg”. Neh vidussepidamise aegas nie uhked sukamustrid oogid kõik valmis kojotud ju. Ja iseäranis uhke oo mudud, et nie kudujad põle pooleskid paljast muhulased mitte. Suurem jägu oo tükkis mõjalt ilmast-muast, aga nõnna kangest tahtvad Muhu mustrime kududa ja oskavad kua. 

Kaks kanged uut ettevõtmist märgiti koa ää – Muhu Jäätise Wabrik ja Neolill. 

Rahvast es ole sial aktuse pial undrehti palju oln, nõnna moole üteldi takkajärgi. Mis oo mudud omast küljest vägagid kena. Paergu põle rinki koterdamiseks just kõege param aeg. Ja ma mõtleski, et siis oogid kena nähe, et muhulastel änamaste oo mõistus pias ja naad oidvad kojo seente vahele või pidavad oma õuete pial pissitassa pidu. 

Olge siis ikka munuksed ja katsuge terved seesta! Ja ma katsu ikka edasi tohmida. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles