MAAILM ⟩ “Ma ei soovi Astra Zenecat, soovin seda teist!”

Urmas Kiil
Copy
TEKITAB VAIDLUSI: Briti peaminister Boris Johnson poseerib ajakirjanikele AstraZeneca/Oxfordi koroonavaktsiiniga. Pilt on tehtud läinud aasta 30. novembril. Euroopa Liit andis sellele vaktsiinile kasutusloa alles jaanuari lõpus.
TEKITAB VAIDLUSI: Briti peaminister Boris Johnson poseerib ajakirjanikele AstraZeneca/Oxfordi koroonavaktsiiniga. Pilt on tehtud läinud aasta 30. novembril. Euroopa Liit andis sellele vaktsiinile kasutusloa alles jaanuari lõpus. Foto: voanews.com

Milliseid vaktsiine eelistavad sakslased? Kui avalik-õigusliku ringhäälingu Deutsche Welle veebilehel ilmunud ülevaadet uskuda, on Saksamaal Oxfordi vaktsiiniga tekkinud tõsiseid raskusi. Vaktsiini reiting olevat sedavõrd madal, et isegi paljud meedikud ei soovi end sellega vaktsineerida. Kuid sama probleemiga võib kokku põrgata ka teiste koroonavaktsiinide puhul ja mitte ainult Saksamaal. 

Mõni aeg tagasi levis Saksamaa ajalehtedes skandaalne uudis: Saarimaal keeldusid ühe meditsiiniasutuse 200 töötajast vaktsineerimisest ligi pooled. Tegu on uue ja üha enam süveneva trendiga, sest Briti-Rootsi kompanii AstraZeneca vaktsiini pole ära põlanud mitte üksnes Saarimaa meditsiinitöötajad. 

Umbes nädal tagasi kirjutas ajaleht Frankfurter Allgemeine Zeitung, et veebruari keskpaiga seisuga oli kulutatud 85% BioNTech/Pfizeri vaktsiini doosidest, mis Saksamaa Liitvabariik oli saanud euroliidu kollektiivse hanke alusel. Moderna vaktsiini puhul oli sama näitaja 63%, kuid AstraZeneca puhul kõigest 19%. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles