JUHTKIRI ⟩ Kui iga minut on arvel

Saarte Hääl
Copy
Kuressaare kiirabi
Kuressaare kiirabi Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Majal, korteril või trepikojal puudub number – tundub ju olevat tühiasi? Paraku kipuvad inimesed unustama, kui oluline on see, et nende kodu vajadusel ruttu leitaks. Sellele, et ühel halval päeval võib tarvis olla kutsuda kohale päästjad, politsei või kiirabi, mõtlevad ilmselt vähesed.    

Inimelu päästmisel on arvel iga minut, vahel iga sekund. Paraku juhtub tihtipeale, et kiirabil kulub hulk väärtuslikku aega selleks, et hädaline üldse leida. Kui majal, trepikojal või korteril pole numbrit, võib appi tõtanutele pealesunnitud arvamis- ja arvutamismäng liiga kalliks maksma minna.    

Parkimiskohtade nappuses, eriti linnas, on iga meeter hinnas. Mida lähemal parkimiskoht koduuksele asub, seda parem. Kes ikka tahaks vihma- või lumesajus pikemat teed rühkida kui hädapärast tarvis. 

Eeskätt iseenda mugavusele mõeldes ei tule sugugi kõik aga selle peale, et jätta maja sissepääsu lähedusse piisavalt ruumi. Kuhu vajadusel mahuks pääste- või kiirabiauto. Iga liigne meeter, mis abistajail läbida tuleb, tähendab ajakulu. See aeg võib aga liiga kalliks maksma minna.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles