LOUIS KAHN 120 ⟩ Arhitekt Louis Kahn väärib kodusaarel mälestusmärki

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
AINUS MÄLESTUSMÄRK: 2006. aastal Kahni päevade raames kinkis arhitekti tütar Alexandra Tyng Kuressaare linnale enda maalitud isa portree. Kuressaare raekojas rippuv teos on hetkel ainus mälestusmärk maailmakuulsale Eestist pärit arhitektile tema sünnilinnas.
AINUS MÄLESTUSMÄRK: 2006. aastal Kahni päevade raames kinkis arhitekti tütar Alexandra Tyng Kuressaare linnale enda maalitud isa portree. Kuressaare raekojas rippuv teos on hetkel ainus mälestusmärk maailmakuulsale Eestist pärit arhitektile tema sünnilinnas. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Maailma arhitektuuri ühe suure mõjutaja Louis Kahni (1901–1974) lapsepõlveaastaid ei saanud Kuressaares kokku küll palju, kuid uhke piiskopilinnusega provintsilinn jäi mehe hinge elu lõpuni.

“Tema mälestus väärib igati jäädvustamist ja kindlasti ka monumenti. Kui mingi turism maailmas kunagi uuesti tekib, siis pakuks see suurt huvi paljudele ja mitte ainult ameeriklastele,” ütles Kahni tänase 120. sünniaastapäeva puhul Saaremaa muuseumi teadur Olavi Pesti. Ta lisas, et polegi nii oluline, kas Kahn käis kunagi Euroopa reisi ajal Saaremaal vanaema juures või mitte. Tähtis on see, et Kahn tahtis ise saarlane olla ja seda kogu aeg ka rõhutas. Nii jutuajamistes kui ka kirjasõnas.

Neli aastakümmet pärast Louis Kahni surma ehitatud park New Yorgis on rajatud Franklin D. Roosevelti ja tema poliitika mälestuseks.
Neli aastakümmet pärast Louis Kahni surma ehitatud park New Yorgis on rajatud Franklin D. Roosevelti ja tema poliitika mälestuseks. Foto: Wikipedia.org
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles