JUHTKIRI ⟩ Võtkem end ometi kokku!

Saarte Hääl
Copy
Koroonaviiruse leviku takistamiseks tuleb käsi tuleb pesta tihti ja 40–60 sekundi jooksul. Kätepesuks tuleb kasutada sooja vett ja seepi; avalikes kohtades alkoholipõhist desovahendit.
Koroonaviiruse leviku takistamiseks tuleb käsi tuleb pesta tihti ja 40–60 sekundi jooksul. Kätepesuks tuleb kasutada sooja vett ja seepi; avalikes kohtades alkoholipõhist desovahendit. Foto: Sander Ilvest

Kahjuks ei näita koroonaviiruse levik vaibumise märke ning paratamatult mõjutab see kõiki eluvaldkondi. Paljud inimesed on kaotanud töö ning ilmselt kasvab nende hulk veelgi. 

Eriti rasked nädalad ootavad ees toitlustus- ja meelelahutusettevõtteid. Thule Koja omanik, Hõbekeskus OÜ juht Andres Tinno tunnistas, et palgatoetuseta jäämisel võib ettevõttel terendada ees pankrot.

Võib ju loota, et normaalne elu suveks taastub. Ent isegi kui see juhtub, ei tule suvi nii üritusterohke kui koroonaeelsel ajal. Tänavu juunisse plaanitud ja pikisilmi oodatud maakondlik tantsupidu jaotatakse neljaks, laulupidu lükkub aga ülejärgmisse aastasse. 

Me ise saame väga palju teha selleks, et haigestumuse numbrid langema hakkaksid. Siin pole tarvis muud, kui vastutustundlikult käituda. Mitte minna haigena tööle-kooli-poodi. Isegi mitte siis, kui tõbi, mis kallal, tundub tühine. Praegu ei ole aeg pidudeks, kokkusaamisteks ja külaskäikudeks. Trenni tasub teha üksi või pereringis ning seal, kus pole ohtu teistega kokku puutuda.

Neist soovitustest tuleks kinni pidada ka koroonaeitajatel, isehakanud viroloogidel ja “oma peaga mõtlejatel”. Kui mitte muu pärast, siis näitamaks, et nad arvestavad ka teiste inimeste, mitte ainult iseendaga. See ei tohiks ju olla ületamatult raske. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles