Tormituul viis elektri ligi 400 kliendilt

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Foto: Elektrilevi

Ehkki tuul on täna vali, nagu riigi ilmateenistus lubas ja lumigi on üle öö Saaremaal taas maas, ei ole senini näiteks ulatuslikumaid elektrikatkestusi ega suuri tuulemurde olnud. Mõnisada klienti on pühapäeva lõunal siiski Elektrilevi andmeil riketega kimpus.

Ilmateenistus lubas täna hommikuks rannikul kuni 25 m/s puhuvat tuult. Seni oli kõige suurem tuul kella 8 ajal hommikul Vilsandil, kus iilid ulatusid 24,3 m/s. 20-21 m/s on tuul olnud hommikupoolikul ka Sõrves. Mujal on iilid veidi vaiksemad.

Elektrilevi katkestuste kaardi andmeil oli kella 13.36 ajal Saaremaal kaks rikkelist katkestust. Elektrita oli sel ajal 394 klienti. Neist 45 jäävad Anseküla ja Kaimri piirkonda ning ülejäänud Valjala ja Leisi piirkonda.

Ilmateenistuse andmetel on tuule vaibumist oodata alles õhtul kella 20 paiku. Alates saartest tuulehood päeva jooksul isegi tugevnevad ja liiguvad edasi üle Pärnu- ja Viljandimaa, haarates enda alla ka suurema osa Lõuna-Eestist.

"Rikkeid tuleb suure tõenäosusega juurde ning nende likvideerimine võtab esmase prognoosi kohaselt aega esmaspäeva õhtuni. Üksikutes kohtades võib-olla isegi kauem. Üle Eesti on hetkel töös 26 rikkebrigaadi,“ kirjeldas olukorda Elektrilevi esindaja Hardi Puusepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles