MUHU UUDISSED ⟩ Oabitsaga oo mäsu!

Irena Tarvis
Copy
Irena Tarvis
Irena Tarvis Foto: Erakogu

Ikka terit neh. No kisse oskas siis sõukest asja ingeskid arvata, et sie Muhu oabits nõnna popiks asjaks suab. Esimese valuga sai ikka luodetud, et äkist Muhu suare omad lapsed viisivad selle oabitsaga kielt õppema akata. Aga nüid tuleb välja, et neid tahtjuid oo masu terve Eestimoa täis. Nüid tuleb mudud pirekse kannatust koa varuda, sest neid oabitsaid, mis taris posti panna, oo ikka kohe ännatum jägu ja meite kaks pakiautumoati, suavad nüid mõlemad meite oabitsate kaudu selle villa, et tia kas pidavad ikka valule vastu kua. 

Neh, nõukse ullu aa piale sie oabitsate müik nüid jähi, et ep tohigid inimesi karjakaupa kuskilt uksest sisse laska. Aga natusse mõtlemist ja mee saime vist asjad okurooti, et mesmuodi nie, kis omad oabitsad pasturoati tellisid, nie sialt kondaktivabalt kätte suavad. Tahtjuid oo ikka kenaste ja kole palju. Nõnna et esimene sats oo juba otsas. Nie, kis omad oabitsad enne 15. märtsi äe jõudsid tellida, suavad nie pasturoadist kätte. Kis iljemaks jähid, nie piavad nüid pire uotama, kuni uus ports siia jõvab.  Nie oo juba masu rükikojas küpsmas piale.

Ja meite esitluskid köis terve täävega internettis. Nõukest pidu põle masu Muhus enne pietudkiid. Oln lisemale sadakond inimest, kis osa võtsid.  Mool ete es ole viel puol tundi enne algustkiid täit selgust, mesmuodi sie asi ikka olema akkab. Olga ikka tänatud, et sie koroona ühe pärandiuvilise muhulasest itimehe sialt Tartu linnast kojo maapaose aas. Sie oskas nie asjad meitel kenaste juosma panna. Sest neh, igaüks olli omad mõtted ja jutud ja laulud oma kodu äe vilmin ja nie tulli kenaste rivise aada. Olli üks täitsa isekieru pidu. Põle eluaegas enne sedaviisi pidu pidan ega roamatumi müin. Kõike suab, kui taris oo. Mõtlemist oo natusse rohkem ja aega kulub kua rohkem, aga mis sa sii lukku kiertud riikis selle aaga ikka muud tarblist tiha oskad.

Olge siis ikka terved ja munuksed!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles