Koroona jõudis ka Abrukale

Copy
Koroonatest
Koroonatest Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Koroonaviirus on lisaks Saare- ja Muhumaale ning Ruhnule jõudnud ka Abruka saarele.

Rein Lember
Rein Lember Foto: Saarte Hääl

Saarevaht Rein Lemberi sõnul on tegu noorte inimestega, kes viibivad saarel ja on teistest eraldatud. "Kõik on isolatsioonis, istuvad kodus ja ringi ei käi. Tublid inimesed," ütles Lember. "Meil on kõik kontrolli all."

Esmaspäeval tehtud Covid-19 testidest andis esmase positiivse tulemuse seitse, millega koroonapositiivsete Saare maakonna elanike hulk jõudis kahe ja poole tuhandeni. Kokku on alates pandeemia algusest Saare maakonnas tehtud 25 751 negatiivset ja 2816 positiivset koroonatesti. Positiivsetest testidest esmaseid on 2494 ja korduvaid 322.

Nakatumisnäitaja 100 000 elaniku kohta oli eilse seisuga 1324 ehk langenud samale tasemele kui 22. veebruaril, mil nakkus Saaremaal juba taas laialt levis. Nakkusjuhtude hulk hakkas pärast pikka madalseisu Saaremaal tõusma kaks kuud tagasi, mil alla 200 püsinud näitaja kiiresti kasvama hakkas. Tipphetk oli 11. märtsil, mil nakatumisnäitaja küündis 2016-ni, olles kõrgeim terves Eestis. Sestpeale on number järjest kahanenud.

Viimase kahe nädalaga on positiivse Covid-19 testi saanud 438 saarlast, enne seda kahenädalasel perioodil 634. Vähenenud on ka haiglaravi vajavate Covid-19 patsientide hulk. Eile oli neid Kuressaare haiglas 10, kaks nädalat varem 29. 

Vähemalt ühe vaktsiinidoosi oli eilseks Saare maakonnas saanud 6165 inimest, kaks nädalat tagasi oli neid 3845.

Foto: Graafika: LIINA ÕUN
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles