REPORTAAŽ ⟩ Vaktsineerimisajad täituvad: saarlased igatsevad tavanormaalsust

Kristina Õun
, Reporter
Copy
LAPSELAPSI TAHAKS NÄHA: Hellut Sepp tuli vaktsiini saama lootuses, et ehk saab siis jälle näha oma 9 kuu vanust ja 6 aastast lapselast.
LAPSELAPSI TAHAKS NÄHA: Hellut Sepp tuli vaktsiini saama lootuses, et ehk saab siis jälle näha oma 9 kuu vanust ja 6 aastast lapselast. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Neljapäeval ootas Kuressaare haigla 60+ vanusegruppi kuuluvaid süstisoovijaid koroonaviiruse vastasele vaktsineerimisele. Vaktsiini jagus sel korral pisut rohkem kui sajale soovijale ning päeva keskpaigaks olid kõik, kes end vaktsineerimisele registreerinud, süsti kätte saanud ning tundsid end hästi. Nii mõnigi avaldas lootust, et ehk võib nüüd peagi jälle ka pereliikmetega kokku saada.

Haigla konverentsisaalist ehk täna süstimisesaalist väljuvad inimesed paistavad valdavalt heatujulised ja optimistlikud. 

Saarlasele omasel moel vürtsitavad haigla ees juhuslikult kohtunud tuttavad päeva vähese musta huumoriga, küsides: “Noh, seisad ikka veel?” Mõned inimesed räägivad ajakirjaniku küsimuse peale, et koroonaga on pihta saanud nii nende naabrid kui ka tuttavad ning pereliikmed on viimastel kuudel püsinud aia taga. Suheldud on kas distantsilt või virtuaalvõimalusi kasutades. Nii mõnigi ütleb, et ise pole ta ei eelmise ega selle aasta sees kordagi haige olnud, kuid lisab, et kaval viirus võib kuuldavasti mööduda ka tõve sümptomiteta. Hirmu vaktsineerimise ees ei tundu kohaletulnuil eriti olevat. “Ennegi süsti saadud!” kostavad karused saare mehed madalal häälel meditsiinilise maski tagant. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles