GRAAFIKA ⟩ Koroonapositiivseid leitakse Saaremaal üha vähem

Andres Sepp
, Saarte Hääle tegevtoimetaja
Copy
Reisil nõutav negatiivne koroonatest tuleb teha enda kulu ja kirjadega.
Reisil nõutav negatiivne koroonatest tuleb teha enda kulu ja kirjadega. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui Eestis tervikuna on positiivsete koroonatulemuste osakaal kõikidest testidest jäänud toppama 20 protsendi juurde, siis Saare maakonnas on see viimastel päevadel alla kümne protsendi.

Eilsel pressikonverentsil selgitas testimise vähenemist, kuid positiivsete testide jätkuvalt suurt osakaalu terviseameti peadirektori asetäitja Mari-Anne Härma. 

Härma sõnul on nakatumine Eestis jätkuvalt ulatuslik, kuid testimise üldmaht võrdlemisi madal. 

“Mida vähem testime ja mida rohkem on üldist nakatumist, seda suurem protsent tuleb,” märkis Mari-Anne Härma. “Kui hakkame nägema positiivsete testide osakaalu langust samamoodi nakatumise numbrite languses, siis on meil lõplik kinnitus, et üle-eestiline ulatulik levik hakkab koomale tõmbuma ja me räägime edasi piiritletud levikust.” Saare maakonnas lisandus laupäeval 14, pühapäeval ja eile neli koroonapositiivset. 14 päeva nakatumiskordaja oli eile Saaremaal 949, Eestis keskmiselt 1364. Kuressaare haiglas viibis eilehommikuse seisuga ravil üheksa inimest. 

Laupäeval kirjutas Saarte Hääl, et Saaremaal on tänu haiguse läbipõdemisele või vaktsineerimisele koroonanakkuse osas immuunsus olemas või peagi tekkimas igal kolmandal inimesel. 

Tervise- ja tööminister Tanel Kiik kommenteeris eile seda näitajat terviseameti pressikonverentsil ja tõdes, et Eestis tervikuna on immuunsus küll umbes 25 protsendil elanikest, kuid 75 protsendil seda ei ole ja nemad on ohustatud. Prioriteediks on Kiige sõnul jätkuvalt eakate ja riskigruppide kaitsmine. 

Foto: Graafika: LIINA ÕUN
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles