JUHTKIRI ⟩ “Isemõtlejate” õigused – teiste arvelt

Saarte Hääl
Copy
Laps maskiga
Laps maskiga Foto: www.freepik.com

Loodetavasti sai pühapäeval Kuressaares WOW-keskuse Selveris müüjaid ja politseinikke provotseerinud maskivastase tähelepanunälg ja esinemisvajadus rahuldatud. Oli ju valjul häälel ärbelnud mehe eesmärk see, et telefoniga filmitav video saaks mahlakam ning koguks tema mõttekaaslastelt sotsiaalmeedias rohkem vastukaja. Ning et taas leiaks kinnitust see, et Eestist on saamas politseiriik, kus kaitsetute tavakodanike õigusi halastamatult jalge alla trambitakse. 

Oma demonstratsioonesinemiseks narrimaski ette pannud mees väitis, et sellist seadust, mis kohustaks inimest kaitsemaski kandma, ei ole. Kahjuks või pigem õnneks on selline kohustus täiesti olemas: mullu 24. novembrist kehtiv vabariigi valitsuse korraldus ütleb nimelt sõnaselgelt: “Avalikes siseruumides viibijad peavad kandma kaitsemaski või katma suu ja nina.”     

Paraku ei anna piirangute vastu sõdivad “isemõtlejad” ja “talupojatarkusest” lähtujad endale aru, et nõuavad oma vabadusi ülejäänud inimeste tervise ja ehk isegi elu arvelt. Oma “õiguste” eest võitlejad ise ei pruugi ehk tõesti haigeks jääda, ent võivad viirust jagada nendele, kelle immuunsüsteem ei suuda sellele vastu panna. 

Arvamus “aga kuidas ma viirust levitan, kui ma ei köhi ega aevasta” ei päde, sest viirust võib esineda ka väljahingatavas õhus. 

Piltlikult öeldes sülitavad maskivastased ja teenindajatega ülbitsevad “demonstratsioonesinejad” näkku eesliinitöötajatele ja kõigile neile, kelle jaoks on tähtis ka teiste inimeste tervis, mitte üksnes omaenese ego. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles