ÜLESKUTSE ⟩ Tunnustagem silmapaistvaid õpetajaid

Haridus- ja Teadusministeerium
Copy
Õpetaja laste keskel.
Õpetaja laste keskel. Foto: www.freepik.com

Eesti haridustöötajate suurepärase töö märkamine ja tunnustamine oludes, kus nende töökorraldus on viimase aasta jooksul pidevalt muutunud, on äärmiselt oluline. Õpetajad ja teised haridustöötajad seisavad iga päev selle eest, et iga õppija areng saaks parimal viisil tuge. Nende eeskuju ja panus on tunnustamist väärt. 

Et üksteise tervist hoida, oleme saanud tavapärasest vähem koos olla, seetõttu on ehk nii mõnedki head ja tunnustavad sõnad jäänud ütlemata. Kutsume kõiki, kes on märganud õpetajate ja teiste haridustöötajate suurepärast tööd, neid inimesi konkursile esitama! 

Haridus- ja teadusministeeriumil on au tunnustada aasta õpetaja galal “Eestimaa õpib ja tänab” haridustöötajaid ja hariduse toetajaid, kelle viimase kolme aasta või elutöö on teistele eeskujuks. Tunnustatavad panustavad märkimisväärsel moel õppurite arengu toetamisse, koostöösse ning uueneva õpikäsituse elluviimisse õppeasutustes. 

Kandidaate saab haridus- ja teadusministeeriumi kodulehel esitada 18. aprillini järgmistes kategooriates: aasta lasteaiaõpetaja, aasta klassiõpetaja, aasta klassijuhataja, aasta põhikooli aineõpetaja, aasta gümnaasiumiõpetaja, aasta kutseõpetaja, aasta tugispetsialist, aasta huvialaõpetaja, aasta õppejõud, aasta õppeasutuse juht, aasta haridustegu, aasta hariduse sõber ja riikliku haridustöötaja elutööpreemia. 

Vabariigi valitsus määrab silmapaistvate tööalaste saavutuste eest haridustöötajatele sel aastal neljandat korda kümme riiklikku aastapreemiat ning kuni kolm elutööpreemiat. Riiklikud aastapreemiad suurusega 10 000 eurot ja elutööpreemiad suurusega 65 000 eurot antakse üle igasügisesel aasta õpetaja galal. Alates möödunud aastast pälvivad rahalise preemia suurusega 3000 eurot ka riiklike aastapreemiate kategooriate nominendid. Väiksemate preemiatega tunnustatakse aasta hariduse sõbra ja haridusasutuse aasta teo laureaate. 

Aasta õpetaja gala toimub 2. oktoobril Ugala teatris. Tunnustusürituse eestvedajad on haridus- ja teadusministeerium ja Eesti haridustöötajate liit. Üritusest teeb otseülekande Eesti Televisioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles