JUHTKIRI ⟩ Uus hingamine

Saarte Hääl
Copy
VAATED: T43 Sisearhitektide tehtud lahendusel on näha raamatukogu ja klassi. Kooli mööblihange on veel tegemata, seega on sisustuse osa paljuski illustratiivne. Saaremaa gümnaasiumi sisearhitektid on Mari Põld, Kadi Karmann, Elizabeth Saal.
VAATED: T43 Sisearhitektide tehtud lahendusel on näha raamatukogu ja klassi. Kooli mööblihange on veel tegemata, seega on sisustuse osa paljuski illustratiivne. Saaremaa gümnaasiumi sisearhitektid on Mari Põld, Kadi Karmann, Elizabeth Saal. Foto: T43 Sisearhitektid

Saaremaa gümnaasiumis tööd alustav õpetajate meeskond on üsna ootuspärane: sealt leiab nii teenekaid pedagooge kui ka nooremaid õpetajaid, kes Saaremaal pole varem töötanud. 

Heas mõttes kirju seltskond. 

Paljude vanemate pedagoogide jaoks tehti töökoha vahetamise valik ära juba uue kooli loomisega. Vaid gümnaasiumis õpetava pedagoogi jaoks nõuaks põhikoolis õpetamine korralikku ümberõpet ja -häälestust. Iga kingsepp peab ikka jääma oma liistude juurde. 

Uute õpetajate seas on palju nooremaid Saaremaalt pärit õpetajaid, kes on oma pedagoogikarjääri alustanud mandril. Nende jaoks oli uue kooli loomine justkui pilet kodusaarele tagasi. See kinnitab jällegi arvamust, et küll need noored saarele tagasi tuleksid, kui siin midagi teha oleks. Pahatihti lihtsalt ei ole. 

Õpetajate roll ei ole vaid õpetada, nagu ka õpilastel ei tule vaid õppida. Üheskoos kujundavad nemad uue kooli näo. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles