SAARLANE ⟩ Tarvo Vaarmets paneks rahatarkuse tunnid kooliprogrammi

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
SAAREMAA KUI PELGUPAIK: Tarvo Vaarmets leiab, et kogu senine suur töö oleks temas tekitanud väga palju rohkem stressi, kui ta poleks saanud Saaremaal nii-öelda teraapias käia.
SAAREMAA KUI PELGUPAIK: Tarvo Vaarmets leiab, et kogu senine suur töö oleks temas tekitanud väga palju rohkem stressi, kui ta poleks saanud Saaremaal nii-öelda teraapias käia. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Saarlane Tarvo Vaarmets mäletab hästi, kuidas lapsena usinasti tööd tegi ja raha kogus, et ihaldatud välismaine jalgratas osta. Vaestel 90-ndatel kasvanud poisist on tänaseks saanud doktorikraadiga investor ning üks raamatu “Rahaedu põhimõtted” autoreist.

Kudjapelt pärit Vaarmetsal on tänaseni meeles suved, mis möödusid Mereranna osaühistus siloauke kattes ja heina tehes. 1996. aasta 3. juulil – see kuupäev on Tarvole mällu sööbinud – sai toona 14-aastasest Tarvost aga rohelise Treki uhke omanik.     

Erinevalt mõnestki eakaaslasest ei kippunud Tarvo lapsena omateenitud või kingiks saadud raha tühjale-tähjale raiskama. Poisi kokast ema ja agronoomist isa pidid kõvasti tööd tegema, et kolme lapsega perel puudust majas poleks. Nii sai ka Tarvo kodust kaasa teadmise, et kui midagi tahad, tuleb selle nimel vaeva näha. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles