SAARLANE ⟩ Asta Leppiku pension möödub majavanemana askeldades

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
ON JA NAGU POLE KA: Asta jäi pensionile 71 aasta vanuselt, aga õigupoolest pole ta pensionil olnudki, sest majaühistu juhtimine nõuab pidevat sebimist.
ON JA NAGU POLE KA: Asta jäi pensionile 71 aasta vanuselt, aga õigupoolest pole ta pensionil olnudki, sest majaühistu juhtimine nõuab pidevat sebimist. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Aastakümneid Saaremaa ühistransporti tüürinud Asta Leppik (80) jätkab otsapidi ühise asja ajamist ka pensionipõlves – nüüd on ta korteriühistu juhatuse liige.

Asta kolis Kuressaares Kitzbergi tänaval asunud kodust Rohu tänav 1a korterelamusse seitse aastat tagasi ning moositi üsna kohe korteriühistut vedama. Nii jäi tema õlule ka kortermaja renoveerimise korraldamine. Esiotsa ei tahtnud ta seda ametit kuidagi vastu võtta.

Kortermajas elab mitu arsti, üks neist doktor Juhan Nemvalts. Asta püüdis tohtrihärrat veenda, et tema majaühistu juhiks ei sobi, sest tal on üks parandamatu viga küljes. Juhan Nemvalts olevat selle jutu peale naerma hakanud, sest ühtki tõsisemat nähtavat tervisehäda Astal olema ei paistnud. "Ütlesin, et tahate ma toon passi ja näitan. Kas sa seda viga oskad parandada, mis seal kirjas?"

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles