MUHU UUDISSED ⟩ Sui oo varsi käe

Irena Tarvis
Copy
Irena Tarvis.
Irena Tarvis. Foto: Erakogu

Ikka terit. Neh, nüid lähäb lahti. Sui oo kohe varsi käe ja lastel kuolist vabadus. Ja neh, nõuksed sündmused, mis kevade pidamata jähid, selle va koroona taudi, tuleb nüid ää tähista.

Näituseks laste igakevadine lussikapidu. Seda pietse nüid oome, kellu ühestteistmest ja lasteaidas. Ehkkid pidu ise tulli masu kuuks aaks kaugemase lükata selle korra, aga aeg ja koht oo ikka niesammad. Ja kena oo tiada, et võib ju masu terve ilma lukki kierda, aga vuata titsid, neid tihasse ikka.

Ja laupa oo Koguva Tooma õue pial vana träni laat. Kutsutse nõuksi muistseid asju müima ja ostma kua. Neh muuseumi õues ju. Keskomingu, siis neh, kellu ühestteistmest, tuleks ennassid sõnna aada. Oma lava ja istme piaks kua ise likki võtma ja mudud kõege param oleks, kui omad nimed enne kenaste muuseumi kirja kua anda. Andrusse Siretile tuleks siis elista 54 511 291 või kirjuta tegevus@muhumuuseum.ee. Nõnna taal oo lihtsam majanda sial.

Kui kuolilaste lõpupidu pieti, siis olli nähe, et Hellamual suab pidusid pidada küll juba. Ja oh seda rõemu! Sievuasta ikka leedutuld tihasse. Neh, juanilaupa õhta mudud ja neh, Hellamual siis. Kellu seitsmest südaüöni. Pissiksed etteasted oo mudud jälle ja tansiks lähäb kua. Ülemualt tuleb ansambel Härra Kuu muusikad tegema ja viite rupla ep piagid maksma, et oma noorikuga tantsida suaks. Tuimuidu piaseb piduse.

Oln asidest kua. Mineva laupa köis käputäis lapsi, neh, õpetaja olli kua seltsis Talina linnast Muhus ja olid kole ooles pasturoatis korda tegema seda ruamatupoe ruumi. Neh, et suab sõnna ikka kenaste nüid päris müügikohja sisse tiha. Et nõuke põlveotsas kauplemine lõppeb ää. Seda nasvärki oo Kadril nii ehk nii juba masu uduumbe korjan sõnna. Neid Muhuga seotud ruamatumi, neh. Ja teisi ruumisid nie tublid abilised koristasid kua. Ja nokkisid vähäpärast roosiaidas ühte koma teist. Naad jähid rahule ja kirgurahvas ja pärandikuoli rahvas kua.

Vat sõuksed lood ja laulud. Olge siis ikka munuksed!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles