JUHTKIRI ⟩ Jaanid tulevad

Saarte Hääl
Copy
Kihelkonna jaanituli
Kihelkonna jaanituli Foto: Siim Metsmaa / Saarte Hääl

Kui mullu pärast koroonakevadet Saaremaal koolilõpupidusid ja jaanitulesid ei peetud, siis tänavu soovivad inimesed viirusega kaasnenud halva unustada. Et kõik oleks nii nagu normaalses elus, nagu enne koroonat. Siis kui tohtis veel kokku tulla ja pidusid pidada.

Nüüd, mil haigestumise tase on kõvasti kahanenud, ei tundu unistus normaalsest elust enam utoopia. Koolilõpetajad said ja saavad – sest osa aktusi on alles ees – sugulastelt- sõpradelt vastu võtta lilli ja õnnitlusi. Samuti on tänavu valida, millisele jaanipeole minna. Astuvad ju mõnelgi peol maakonnas üles nimekad bändid. Seega tõotab vähemalt suve algus tulla enam-vähem samasugune kui varem, enne koroonat. Tõsi, kus rahvast palju koos – näiteks poes pühadeks head-paremat varudes –, tasub võimalusel siiski pisut distantsi hoida. Isegi pool- või veerandsada juhtu kogu Eesti peale tähendab, et viirus siiski levib. Kõik aga ei ole viirust läbi põdenud või selle vastu vaktsineeritud.

Ehkki jaaniilm võib tulla heitlik, tuleks meeles pidada, et pärast põuaperioodi on loodus kuiv ja väga tuleohtlik. Kaunist ja ohutut jaaniaega!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles