AJA LUGU ⟩ Linna uue kultuurimaja esimene bänd: Mikserid

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
MIKSERID: (Vasakult) Levi Saagpakk Musima soolokitarril, Mati Jõevere Ida-Saksa rütmikitarril Herrensdorf, Ago Tamm tamburiinil, Tõnu Vahter trummidel ja Valeri Bitjuk tootmiskoondise Ühendus valmistatud bassil.
MIKSERID: (Vasakult) Levi Saagpakk Musima soolokitarril, Mati Jõevere Ida-Saksa rütmikitarril Herrensdorf, Ago Tamm tamburiinil, Tõnu Vahter trummidel ja Valeri Bitjuk tootmiskoondise Ühendus valmistatud bassil. Foto: AGO TAMME ERAKOGU

1967. aasta oktoobris valmis suure sotsialistliku revolutsiooni aastapäevaks Kingissepa rajooni uus kultuurimaja. Pool aastat hiljem, 1968. aasta jaanipäeval astus selle tantsusaaliks kujunenud fuajees üles asutuse esimene oma kitarriansambel Mikserid.

Avara tantsusaali värskele parketile ja laest rippuvatele moodsatele kandilistele lampidele polnud traadimuusika loomulikult võõras – linna keskkooli bänd Alfa ja ka nende erruläinud eelkäija ansambel Müstikud olid seal juba hulga pidusid müristanud. Aga päris oma popgruppi, mis noortele sel ajal eriti hästi pealeminevat uudset elektrikitarrimusa tegi, asutusel esialgu polnud.

TREPIL: Sellele pildile on end lisaks Tõnule, Levile, Agole ja Matile sättinud Tiit Udu (taga paremal), kes mingite eriliste sidemete kaudu suutis hankida ülimalt defitsiitseid kitarrikeeli.
TREPIL: Sellele pildile on end lisaks Tõnule, Levile, Agole ja Matile sättinud Tiit Udu (taga paremal), kes mingite eriliste sidemete kaudu suutis hankida ülimalt defitsiitseid kitarrikeeli. Foto: AGO TAMME ERAKOGU
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles