PERSOON ⟩ Lee Trei: "Mina leian rolli samapalju, kui roll leiab mind"

Katre-Liis Võhma
Copy
ELAB ROLLI SISSE: Praegu on Lee Treil töös roll krimikomöödias "Trimmerdaja surm", mis etendub 29. juulist kuni 8. augustini Taritu rahvamaja õuel.
ELAB ROLLI SISSE: Praegu on Lee Treil töös roll krimikomöödias "Trimmerdaja surm", mis etendub 29. juulist kuni 8. augustini Taritu rahvamaja õuel. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Aastakümneid tagasi pealinna pagenud saarlane Lee Trei (39) tundis, et tema juured on just nimelt Saaremaal ning otsustas Kuressaare linnateatri kutsel tulla kodukohta tagasi.

"Nüüd on töö ja töö käsikäes," arvab ta. "Läksin tagasi oma vanematekoju, mis asub Kaali järve juures Kullamäe talus. Seal, nagu maakohtades ikka, on pidevalt vaja midagi teha, kuna vanematel on suured kartuli- ja maasikapõllud. Minul on siis nii, et kui mandrilt tulnud külalisnäitlejad saavad pärast proove puhata, pean mina käised üles käärima ning põllule minema," lausub Lee muiates.

Trei jaoks oli lõplikult Saaremaale kolimine mõtteis juba pikemat aega. Näitlejannal on 20 aastat Tallinnas elamise vältel olnud suurim kuuluvustunne just siin. "Kui sa ikka iga oma vaba momenti või pikemat nädalavahetust Saaremaal tahad veeta, siis hakkad mõtlema, et mida ma seal pealinnas üldse teen," nendib ta. "Ei oskagi kohe Tallinna juures midagi igatseda ka. Peale kolleegide muidugi," sõnab Trei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles