MUHU UUDISSED Peeter kutsub piduse

Irena Tarvis
Copy
Irena Tarvis
Irena Tarvis Foto: Erakogu

Ei neh, kis põle pärast nende kangete piirangute lõppu viel piduse suan, siis nüid pühabe õhta oo just viimne aeg seda tiha kua. Voata, ega nõukest pidu ep tule änam, et just selle vuasta alguses valla kultuurireemia suan inimene rahvast laululava juure piduse kutsub. Aga Muhus nüid just nõnna oogid.

Pühabe õhta kellu seitsmest ootab Lõetsa Matsi Peeter kõiki rahvast oma uie plaadi “Kargel heledal”, neh sie, mis vuasta vahetuse aegus valmis sai juba, esitlusele. Mudud, muhulased oo pitka mielega küll, aga põle sie esitlus nüid sellepärast üht venin mitte. Siiamuani es sua ju õiged pidu pidada. Aga kui ikka juba laululugudega plaati esitletse, siis olga ikka pidu terve täävega.

Pidu oo tuimuidu, aga mudud suab omale soeta mõlemid Peetri plaatisid ja autugrammisid kua piale küsida viel. Kohale oo luban tulla kõik, kis selle plaadi piale laulusid oo sisse lauln. Ja sie põle mitte üks vilets nimekiri: Siiri Sisask, Maarika Roots, Katrin Mandel, Iiris Sepping, Mari-Liis Aimla, Karolina Nõu, Raahel Ränk, Saara Väli, Martti Nõu ja mudud Peeter ise koa. Kas nie kõik Muhuse kua jõudvad, juu sie siis nähe oo. Ja kui easte lähäb, siis oo mudud mõni üllataja kua ikka.

Ja kui terve plaaditäis laulusid oo rahvale ette kantud, siis pärast lähäb tansiks koa. Mis pidu sie muedu oo. Lavassaare trio pidada muusikad tegema. Nime järgi justkut tuleks arvata, et oo kolmegeste. Aga oo tükkis viis. Ja tulisema vägevad tansimuusikad pidada tegema. Ja pissike puhvet oo kua, kust suab põlast võtta. Nõnna, et tuleb üks kange Muhu pidu! Et pühabe, 25. juuli õhta kellu seitsmest aage ennassid Hellamoa laululava juure kokku. Muedu jäeb uhke pidu suamata ja kus selle kahu ots! Kui Vanajumal põle siiamuani vihma annud, siis pühabe õhta taa ep anna nii ehk nii, sest ta ju kua Muhu juurikatega.

Kohvikume pietse Muhus jälle 31. juulil. Voldikud kohvikute kohta piaks tuleva nädali, ikka ühna alguses, Muhuse jõudma ja neid suab siis omale soeta Liiva poest ja Hellamoa poest ja turismiinfupunktist kua. Ja mis kõege poesim? Sedakorda suab isegid oma nutitelevonni sihest ühe sõukse uhke rakenduse või asjaga koa järgi uurida, et kuskohtas Muhus kohvikume tihasse. Sõuke tulisema pienike värk, et põle siadust!

Vat sõuksed lood ja laulud sedakorda. Olge munuksed!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles