TEGUS NÄDALALÕPP ⟩ Külla ootavad nii avatud talud kui lestakohvikud

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Lestakohvik
Lestakohvik Foto: Merit Lehtsalu/Saarte Hääl

Saare- ja Muhumaal ootab sel nädalalõpul külastajaid 30 eriilmelist talu, Nasval on avatud aga 12 kodukohvikut, kus menüüst ei puudu lestakala.

Saaremaa Avatud Talude Facebooki lehe kinnitusel ei tähenda talu tänasel päeval ainult loomakasvatust, saartel on võimalik neil päevil taludesse sisse astudes teada saada ka seebi-, klaasi-, veini-, jäätise-, jooga-, kadakasiirupi-, õlle-, kosmeetika- või pojengitalu toimetamistest.

Osaleda saab õpitubades, nautida talukohviku pakutavaid hõrgutisi, osta kaasa tooteid ning lihtsalt nautida taluelu. Talude kaardi paberkandjal saab kaasa haarata Kuressaares Coop Saaremaa Rae poes, Olerexi Kuressaare tanklas, Ehtne Saaremaa esinduspoes Auriga Keskuses, üle Saare maakonna teistes COOP kauplustes ja kui tuled ülemere, siis esimene võimalus kaarti haarata on Kuivastu-Virtsu vahelisel laeval. Kui ise rooli taga olla ei taha siis saab minna ka bussituurile, mis viib samuti avatud taludesse kohale. Pileti bussituurile saab osta ka Ehtne Saaremaa esinduspoest Auriga Keskuses. Lähemalt uuri talude kohta SIIT.

Kell 13-18 toimub laupäeval ka Nasva Lestakohvikutepäev, kus kokku on avatud 12 kohvikut. Nasva klubis asuv kohvik Särg on avatud 12-22.

Kohvikutepäeva korraldaja Piret Kuldsaare sõnul on 11 kohvikut ka varasemalt osalenud. "Kogemusega tekivad uued ideed, mida põnevat külastajatele pakkuda. Kala on kasutatud kilust angerjani välja ja loomulikult ei puudu ka lest," kinnitas ta. "See muidugi ei tähenda, et ainult kalast tehtud toitusid saab, on ka kõike muud nii soolast kui magusat."

Kõik kohvikud on erilised. "Üks kohvik on päris uus, see tegelikult ei ole mitte tavapärane kohvik vaid on „Savi Suvila“ kus saab tutvuda Eesti keraamikute toodanguga või ise oma savist lest meisterdada," kinnitas Kuldsaar.

Kuna Nasva tänavad on kitsad ja parkimiseks palju ruumi ei ole siis on hea, kui jäetakse auto klubi parklasse või kalaranna platsile ning edasi liigutakse jalgsi, jalgratta või paadiga.

Rohkem infot leiab SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles