AED ⟩ Põnevas ja hubases aias on salasoppe ja üllatusi

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valgustid, purskkaevud, kujud, kaared – lisaks taimedele saab aedu kaunistada ja õdusamaks muuta mitmel ja mitmel erineval moel. Saarte Hääl käis ideid otsimas Orissaare külje alt Fööniksi aiast.

Fööniksi aia perenaine Jelene Sakel ütleb, et viimastel aastatel on tema pooleteise hektari suurust kätetööd uudistamas käinud tohutu palju huvilisi. Aiapidamisest ongi saanud Jelene igapäevane ja ööpäevaringne amet – teisiti ei oleks see nii suurel territooriumil võimalikki.

2008. aastal Tallinna korterist Saaremaale kolimise järel renoveeriti kõigepealt vana maja ning kolm aastat hiljem võttis Jelene ette õueala. Algas see võsa mahavõtmisega, millele järgnesid esimesed istutustööd – elupuuhekk, mis praegu kõrgub aia ja terrassiga õueköögi vahel. Jelene sõnul püüdles ta algusest peale toaga sarnase hubasuse poole, mistõttu leiab põõsaste ja lillepeenarde vahelt mitmeid eraldatud istumiskohti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles