Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto

TOIT ⟩ Õunakook, see sügisene klassika. Aga mitte päris

TEISTMOODI KLASSIKA: Vilmar Kaal serveeris sedakorda õunakoogi, mis on küll kook, aga mitte päris. FOTO: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kui moosi on keedetud juba üksjagu ja suur osa õuntest-ploomidest ka mahlaks keedetud, ent viljapuud endiselt lookas, on variant vilju mitte raisku lasta vähemalt nädalalõppudel, kui mitte tihemini, üks mõnus pirukas või kook kokku keerata.

Tellijale Tellijale

Õunakook on kahtlemata üks kõige klassikalisemaid kooke. Mis siis, et sedagi annab teha lugematu arvu erinevate retseptide järgi. Illikul esimese hooaja läinud nädalalõpul Saaremaa toidufestivali raames toimunud restoranide nädalaga õnnestunult “purki pistnud” restoran KÖHT on aga selline koht, kus kokk Vilmar Kaal ütleb, et õunakooki saab teha ka n-ö lihtsustatud moel.

Kohe nii lihtsustatult, et esimese hooga ei ütlekski selle kohta kook, vaid pigem võib-olla magustoit. Kõik koogi komponendid on küll olemas, kuid taldrikult ei vaata pärast siiski vastu koogitükk.

Tagasi üles
Back