MUHU UUDISSED ⟩ Laupa omingu Liiva linna laadale

Irena Tarvis
Copy
Irena Tarvis
Irena Tarvis Foto: Erakogu

Ikka terit neh. Kis oo viimse kuu aa sihes sattun kua kuolimaja ja pasturoadi likki Liival, siis taa oo kindlaste ää näin, et nie põlegid änam ühtes tükkis mitte. Sie ännatu kalidor, mis teisi üheteese külges kindi oidis, oo kadun! Ja neh, ega enne põle aru suangid, et Liiva linn oo sest küll tüki muad võitn. Kohe kena oo. Paergu küll mudud tüe köib viel mõlemas külges. Põle kuolimajagid päris okurootis viel, mis riigi rahadega ää rohvitse. Mis sa siis sii viel riagid või uinistad sest pasturoadist, mis oo puhas kirgu tiha. Aga neh, sie, et kahe maja vahelt valge läbi paistab ja nie kenad muistsed puud ja uied sirged elupuud ja… sie oo juba isegid tüikk asja.

Neh ja kis põle juhtun viel nägema, siis laupa omingu oo ju Liival laat ometiks! Asi sie enne või pärast siis kuolimaja kaudu läbi öörita oo ja uudistamas köia.

Laat neh, oo turulatsis või keskväljaku pial või mis nime kiegid ütelda tahab. Mõni kuulutab ikka, et oo meierei õue koguniste. Aga mis tähtsust sellel nimel oo. Tähtsam oo, et laat akkab pihta kellu ühessast ja kauplejad suavad omale kohtasid kindi panna, kui Annelile elista – 50 37 407.

Neh, muusikad tegavad Suaremua mies Ain Hannus ja masu kahe suare pialt kokku korjatud ansambel Siin Me Oleme. Ja Oad ja Eed pidavad kohvikud ja tegavad õnneluosi ja mudud pakkuvad pienemad näputöüd müügiks. Ja neh, laadal pakutse ikka nõukest kraami kut iga sügise. Tasub minna! Suab inimesi nähe. Neh, laat oo ju õue pial. Sial põle sundust oma palgeid ää petata, nõnna kut Liiva puodis kombeks oo tiha.

Aga iseenesest oo muhulased ühnagid arukad inimesed. Kis oo ennassid juba ää puokin, oo seda nüidseks tein. Ja kis põle, ega siis nende kohe ep tasu kua väga tohe olla mitte. Juu nendel ikka igalühel omal põhjust oo. Olga sie siis just mõuke tahes. Ega nõukest asja ikka suure sundsusega tiha ep sua mitte. Ei neid palgeid petata, ega ennassid laska puokida. Aga neh, muhulaste puokimise rotsent olla ühnagid kõrge. Ju sie ise äe ütleb, et sii elavad arukad inimesed. Mudud! Kust sie elu sii muedu oleks nõnna uhke järje pial.

Vat sõuksed luod ja laulud. Olge siis munuksed!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles