RIKET PARANDATI SÕIDU AJAL ⟩ Tõll pani Virtsu sadamast Saaremaa poole ajama lahtise rambiga (13)

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Lahtine ramp parvlaev Tõllul.
Lahtine ramp parvlaev Tõllul. Foto: Lugeja foto

Reede õhtu hakul avastasid parvlaeva Tõll reisijad ehmatusega, et laeva ramp oli avatud ka veel keset merd.

Saarte Häälega kõnelenud reisija sõnul oli tegemist kella 17.35 väljumisega Virtsu sadamast. Tema sõnul jäi ramp täielikult lahti juba sadamas. "Aga see saadi poole reisu pealt kinni uuesti," kinnitas reisija.

Toimetusse laekunud fotolt on näha, kuidas laevatekk on autosid täis ning laeva meeskonnaliikmed tegelevad liikuval laeval avatud rambiga.

TS Laevad juhatuse liige- laevandusvaldkonna juht Guldar Kivro selgitas, et sadamast väljumisel avastasid Tõllu meeskonnaliikmed, et rambi hüdraulika voolik lekib. "Hinnates olukorda leidsid Tõllu meeskonnaliikmed, et sõitu on võimalik jätkata ning vooliku saab vahetada sõidu jooksul," märkis Kivro, kelle sõnul vahetati voolik 20 minuti jooksul. Võrdluseks, Virtsu ja Kuivastu vaheline merereis kestab parvlaevaga üldjuhul 27 minutit.

Kivro kinnitusel paigaldati parandustööde ajaks ohutusmeetmetena kett rambi ette ning meeskonnaliikmed jäid kohapeale valvesse. "Kinnitame, et ohtu laevale, reisijatele ja sõidukitele ei olnud ning parvlaev Tõll jätkab liini teenindamist. Sellised parvlaevad on merekindlad ka lahtise visiiriga sõitmisel," kinnitas Saarte Häälele TS Laevade juhatuse liige.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles