Südalinnas avati uus galerii

Tõnis Kipper
Copy
Andres Alver Ferrumi galeriis.
Andres Alver Ferrumi galeriis. Foto: Tõnis Kipper / Saarte Hääl

Laupäeva pärastlõunal avati Alver Arhitektide näitusega uus galerii Kuressaare Ferrumi keskuses.

Näitus “Millest me mõtleme, kui ütleme arhitektuur” annab ülevaate büroo Alver Arhitektid kavandatud hoonetest, mille hulka kuulub ka 2003. aastal avatud Ferrumi kaubamaja Kuressaares. Tegu on Andres Alveri (fotol) ja Alver Arhitektide esimese isikunäitusega.

“See näitus on majadest sama palju, kui see on linnast. Uuest linnaruumist, mille kõige järjekindlam eestkõneleja arhitekt Andres Alver on aastakümnete jooksul olnud. Igal majal siin on mõte suuremas pildis ning ükski neist ei saaks olla kusagil mujal.

Linnaehituslikud kavad sünnivad aimamisi ja aeglaselt ning aja jooksul pudeneb palju algselt kavandatust põrmuks. Ometi pakuvad nad välja idee, ruumilise eesmärgi, mille poole püüelda ja mille sõnastamine võiks olla arhitekti olulisemaid ülesandeid,” öeldakse näituse tutvustuses.

Näituse on koostanud Andres Alver, graafiliselt kujundanud Tiina Alver. Väljapanek jääb avatuks järgmise aasta sügiseni. Ferrum Kaubamaja OÜ juhatuse liikme Jaan Loti kinnitusel jääb kaubakeskuses asuv galerii ka tulevikus kajastama Eesti tänast arhitektuuri ja elukeskkonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles