SAARLANE Erki Siplane ⟩ Korralik restoranikülastus on kui fantastiline kontsert (1)

Urmas Kiil
Copy
EELDUSED LÕI LAPSEPÕLV: Pariisis Rootsi suursaatkonna peakokana töötav Erki Siplane meenutab, et lapsepõlves ümbritses teda kõikjal toidutegemine. Küllap nii tekkisid ka head eeldused kokandusmaailma tippude hulka jõudmiseks.
EELDUSED LÕI LAPSEPÕLV: Pariisis Rootsi suursaatkonna peakokana töötav Erki Siplane meenutab, et lapsepõlves ümbritses teda kõikjal toidutegemine. Küllap nii tekkisid ka head eeldused kokandusmaailma tippude hulka jõudmiseks. Foto: Erakogu

Nii arvab Saaremaalt pärit, siin oma karjääri alustanud ja hiljem kokandusmaailma kõrgustesse tõusnud Erki Siplane. Praegu töötab ta peakokana Rootsi saatkonnas Pariisis.

Kui pärisin Erki Siplaselt, kas mees, kes ise iga päev teistele parimaid hõrgutisi ja peenemaid roogasid valmistab ja pakub, ise vabal ajal väljas söömas käib, vastas ta, et loomulikult käib ja peab seda väga oluliseks.

“Eelnevalt tuleks aga hoolikalt mõelda, kuhu tasub sööma minna. Restoranil ja restoranil võib olla väga suur vahe. Ühes kohas tehakse süüa n-ö nullist ja hoolikalt valitud toorainetest, teises restoranis soojendatakse lihtsalt pooltooteid, ent lõpphind, mida kliendilt küsitakse, on pahatihti sama kõrge.”

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles