JUHTKIRI ⟩ Aasta isa tiitlit väärt

Saarte Hääl
Copy
Saare maakonna aasta isa 2021
Saare maakonna aasta isa 2021 Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Veel mõni aastakümme tagasi arvati isa tähtsaimaks rolliks peret ülal pidada. Raha teenida, et perel oleks toit laual ja riie seljas. Laste kasvatamist, kodu eest hoolitsemist ja söögitegemist – seda peeti peamiselt emade tööks.

Tänapäeval sellised soorollid enam nii jäigalt paigas ei ole. Suur osa mehi ei pea lastega tegelemist enam ammugi üksnes emade ülesandeks. Sellest annab tunnistust kasvõi tõik, et aina rohkem mehi soovib pärast lapse sündi lapsehoolduspuhkusele jääda. Milleks Eestis on võrreldes paljude teiste riikidega suurepärased võimalused.

Igal sügisel toimub naiskodukaitse Saaremaa ringkonna, ajalehe Saarte Hääl ja raadio Kadi toimetuse, Saaremaa valla ja Kuressaare Kultuurivara koostöös Saare maakonna aasta isa konkurss. Eile selle tiitli pälvinud Ain Koplimäe on selles tublide meeste reas juba viieteistkümnes.

Kuigi selle aunimetuse pälvib vaid üks isa, on see tunnustuseks kõigile armastavatele ja hoolivatele isadele. Ja neid ei ole sugugi vähe!

Palju õnne ja tugevat tervist kõikidele tublidele isadele! Te kõik olete aasta isa tiitlit väärt. Oma pere silmis kohe kindlasti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles